bananbröd
Kom på att det var längesen jag bjöd på ett recept här i bloggen och häromdagen bakade jag faktiskt ett nytt recept: bananbröd. Inte lika gott som nallebröd ska väl tilläggas men helt okej ;)
5-6 dl grovt mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 bananer
2 ½ dl naturell yoghurt
1 dl mjölk
Blanda mjöl, salt & bikarbonat i en skål. Mosa bananerna och vänd ner i mjölblandningen tillsammans med yoghurten & mjölken. Rör om tills du får en smidig deg (tillsätt mer mjölk eller mjöl om det behövs). Sen skulle man egentligen göra det till en platt boll och skåra i sex delar men jag plattade bara ut den i en långpanna (plattade nog till det för mycket, men ändå ;D). Grädda sedan i 200 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna och dela sedan i bitar!
(Och att mitt bröd ofta ser lite skumt ut i färg & sådär beror på mina specialprodukter, men det brukar smaka lika bra ändå. Faktiskt! :P).
Kommentarer
Postat av: Jennie
det har jag aldrig smakat :P ehhe
Postat av: emelie
hehe, inte jag heller innan så tänkte det kunde vara värt ett försök :P
Trackback