kakbak x2


Idag har jag varit väldigt effektiv och bakat två grejer: biscotti & persiska valnötskakor. Båda är relativt nyttiga och sjukt goda, i alla fall enligt mig som älskar nötter. Det är typ jag som har cravings istället för sis, haha! Är inte alls sugen på godis, choklad & sånt nu för tiden, men nötter - mums! :D Speciellt cashewnötter... Anyways så har ni båda recepten nedan.

Biscotti (första bilden):
1 ½ dl sötmandel
1 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
finrivet skal av 1 citron
1 ½ tsk bakpulver
2 dl mjöl

Rosta mandeln i en torr stekpanna, låt svalna och grovhacka. Rör samma ägg och socker, tillsätt sedan vaniljsocker, salt och citronskalet. Rör om och blanda sedan i mjöl, bakpulver och den hackade mandeln. Rör ihop till en kladdig smet. Forma det till 4 stycken längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Skär sedan längderna i breda bitar direkt när de tas ut ur ugnen och låt sedan svalna.

Persiska valnötskakor:
3 dl hela valnötter
3 äggvitor
1 dl socker
½ tsk vaniljsocker

Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll i socker & vaniljsocker och rör om. Häll sedan i valnötterna och rör om försiktigt. Klicka ut med matsked på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback