Rhodos - here we come!

Rhodos

Imorgon bär det av. Äntligen. Känns dock inte som om det är redan, kan inte förstå att imorgon vid den här tiden är jag på Rhodos. Herregud...

Allt är packat i alla fall och har t.o.m. plats över för nödvändigheter som ska med hem ;) Uppladdad med tidningar, laddat mp3:n med tokmycket musik och lagt ner livsviktiga saker som t ex russin i handbagaget.

En vecka framåt finns jag på ett ställe liknande det på bilden och kommer därför inte att blogga eftersom jag kommer ha det absolutely fabulous. Fatta mycket jag kommer missa i bloggvärlden, kommer ha mycket att ta igen när jag kommer hem ;D Miss me while I'm gone.

sommarlista

Vad ska du göra i sommar: Rhodos med Lizze, Jenny & Sofie (imorgon! :O), en liten trip till Helsingborg, förhoppningsvis Ullared, festa på Östersjöfestivalen och resten av tiden blir det väl att jobba och när jag inte gör det: sola & bada! :D
Sommarens plagg: hrm, kommer ha klänning riktigt mycket i sommar. Och shorts.
Sommarens accessoar: solglasögon. Såklart!
Alltid i väskan: mobil, pengar, lypsyl, kamera & mp3.
Sommar för dig: grilla, fräknar, ljumma kvällar, mysiga promenader, bada i havet & gräva med fötterna i sanden, jordgubbar/hallon, Liseberg...
Restips i sommar: Rhodos är troligtvis ett hett tips, återkommer om det ;)
Vad läser du helst: olika tidningar, Harry Potter eller nån annan nice bok.
Bästa sommartipset: sola, bada & njut så mycket det bara går! Helt plötsligt är sommaren slut, tiden går på tok för snabbt så ta vara på varje stund :)

pics from Midsommar



aaw

Ibland blir man så glad för oväntade kommentarer:
- min mamma tycker du är jättesöt, du ser ut som en docka med ögon av glas och dina fina lockar!

Gulligaste på länge.


midsommar

Har haft fullt upp hela dagen faktiskt så har inte kunnat uppdatera, sorry... Ändå har jag varit vaken sen klockan halv sju. Skjut mig? Ja, tack. Anyways så har vi haft folk hemma som sov över efter att ha firat midsommar med mamma & pappa här igår och sen när de åkt hem så kom sis & Kenty hit på besök. Och mitt i allt detta så har jag försökt packa till Rhodos, dit vi åker redan imorgon.

Gårdagen blev lyckad & mycket trevlig tillslut :) Vi var ett gäng hemma hos Nea, grillade & hade det allmänt trevligt. Kvällens citat, sagt av Henrik: "sex är något av det vackraste som kan hända mellan en människa och en tv". Haha! Lägger in lite bilder om en stund, men så länge kan ni kika inom
Bilddagboken där det finns en hel del bilder.

Vad man än gör så blir det fel fastän det enda man gör är att tänker på allt & ingenting. Blö. Ska sluta tänka överhuvudtaget och skita i allt. Kanske blir bäst. Ibland finns det ingen jag hatar så mycket.


raspberries

hallon

Jag har inte ens ätit hallon i år ännu. Katastrof. Älskar hallon.
Önskar att jag hade det till ikväll istället för jordgubbar men det fanns inte.
Bittert med andra ord, haha.

morden i midsommar

och viktigast av allt: var är hamstern?

midsommarafton

Och det regnar som väntat. Bittert. Är glad nu att jag inte har planerat för att åka ut till en ö och tälta, som vi först pratade om, för jag hade flippat om det regnade hela dagen :P Fast det hade varit jäkligt skoj också men det får vi ta en annan gång!

Istället så ska vi grilla & sådär hemma hos Nea. Vet dock fortfarande inte riktigt vilka vi är men vi är en del och det kommer nog bli trevligt som fasiken :) Var dock sjukt flippig igår när vi typ klockan tio fortfarande inte hade bestämt ett skit, då var jag sugen på att bara skita i allt... Blir bara så trött ibland. Men det blev ju bra tillslut! :D


Jessica Biel i GQ Magazine


mat som gör dig glad?

Vill du bli på bra humör? Då ska du äta! Eller i alla fall enligt en artikel i iFORM:
"Undersökningar visar att om du äter snabba kolhydrater som bl a finns i kokt potatis och vitt bröd så ökar blodets serotoninhalt. Detta hormon kan via en påverkan av bestämda centra i hjärnan ge humöret en kick. Protein anses ha en liknande effekt. Då är det hormonet dopamin som har ett gynnsamt inflytande på humöret".


Exempel på mat som får dig på bra humör: solroskärnor, bröd, broccoli, sparris, champinjoner, nötter, sojabönor, kött, fågel, fisk, vetekli, kokt potatis, franskbröd & sylt. 

Nästa gång jag gråter en liten skvätt eller känner mig allmänt deppad så tror jag allt att jag ska ta och käka lite sparris & broccoli ;)


mumsigt värre

Har precis käkat världens största skål fruktsallad. Kanske inte riktigt men jag är tokmätt i alla fall. Och gott var det med, som alltid ;)

Köpte jordgubbar tills imorgon innan också. Trodde de skulle vara megadyra med det kostade bara 15 kronor så jag köpte två stycken, hehe. Så ikväll ska det käkas jordgubbar! :D Fast själv tycker jag att jordgubbar är ganska överskattat. Okej att det är gott men inte SÅ jävla gott. Hallon & blåbär är mer mina favoriter i så fall :)


not so very nice

shoes

Ursäkta mig men är det någon som faktiskt tycker att de här skorna är fina och skulle betala för att få ha dom på sig? För i så fall förstår jag nada och känner mig liiite efter. Hittade dom på Asos där de går att köpa för 626 kronor. Själv skulle jag aldrig vilja ha dom. Inte ens gratis. Ibland förstår jag mig bara inte på "mode".

Tjuvlyssnat

Fyra tjejer står i kö till bajamajorna. En kille ~19 går fram till den ena av dem.
Killen: Så, går du hit ofta eller?

Test igen

Eftersom Cassandra hade gjort ett test på samma sida som jag hittade "Which disney princess are you?" så var jag tvungen att göra det jag också: which Harry Potter character are you?

"You are Hagrid. You're an outcast with a heart of gold. Despite your own problems, you always find time to help those in need".

Haha, Hagrid!? Skojigt värre. Texten stämde kanske däremot. Freaky.

Hilary Duff



rock on!

goodmorning fokes

Blö. Jag somnade tyvärr relativt tidigt igår och missade telefonsamtal & annat p.g.a det. Too bad! Men är man död så är man... Hann i alla fall med att prata med Cassandra och planera lite om midsommarafton, som sen ändå inte blir så fick jag reda på imorse i ett sms från henne, men ändå :P Ska prata med det andra folket & se hur det blir, det löser sig på ett eller annat sätt!

Idag ska jag till farbror doktorn, fixa stuff med Jenns på stan och sen klippa gräsmattan & annat hos mormor & morfar. Fullt upp hela dagen med andra ord. Ikväll däremot har jag no clue vad som händer, den som lever får se.

vibrerande pippi?

Tjej 1 ~16: Du, jag har hittat en jättefin bur till mina undulater.
Tjej 2 ~16: Är du säker på att man ska ha dem i en bur?
Tjej 1: Ja, vad annars?
Tjej 2: Men då ser ju alla dem!
Tjej 1: Ja.
Tystnad.
Tjej 2: Men en undulat är väl typ som en vibrator?

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan

Jag gillar, som ni alla säkert vet, Lindsay Lohan.
Den här bilden är speciell men väldigt snygg & häftig. I like it a lot.

Zzz...

Hur trött får man vara? Nu har jag ändå varit ledig i en vecka, haha! Jag har i och för sig börjat jobba nu de senaste två dagarna men det har ju bara varit tre timmar per dag och det borde inte vara särskilt uttröttande. Förutom för min rygg då, om jag har ont efter bara tre timmar undrar jag vad jag har efter nio... Men men, ska inte klaga! För övrigt så är jag nöjd med jobbet och att jag ska vara i charken för det är riktigt skoj plus att det är trevligt folk där. Snart är jag nog mästare på alla slags olika skinkor, fisk & korvar ;D

Somnade inte särskilt tidigt igår ändå sen så det tillhör dagens plan att göra det. Men först ska jag in till stan; handla med mamma & pappa och fixa biljetter till The Ark som kommer hit på Östersjöfestivalen. Och förresten så fick jag bra jobbtider under festivalen: bara torsdagen till klockan tre och fredagen till halv åtta. Helt okej! :D

I'm Cinderella

Har gjort många test den senaste tiden men det är bara för att det är ett relativt bra tidsfördriv. Gjorde nyss ett: which disney princess are you? Själv blev jag Askungen:

"You are Cinderella. You are hard-working and never complain, however, your trust is sometimes misplaced and people sometimes take advantage of you. Still, you are beautiful inside and out, and one day you will realize it and find true love".

Well, ingen kommentar på det... Gör
testet du med! :D

3 coola ting från Asos


Tjuvlyssnat

En pappa ~45 står med sin son ~7 och pratar med sonens lärare. Läraren försöker förklara för pappan att sonen är lite speciell och att hon därför har fört anteckningar om honom i en liten bok.
Pappan (orolig): Speciell? Vad menar du med speciell? Är det något fel på honom, kanske?
Läraren: Nejdå, låt mig visa dig. (Hon böjer sig fram till sonen) Vad vill du bli när du blir stor?
Sonen (tittar allvarligt tillbaka): Autopilot!
Pappan skrattar så att han knappt kan andas.
Läraren: Förstår du nu vad jag menar?


serier

En eftermiddag i soffan framför Tv4 är rätt nice ändå: Kung av Queens, Tredje klotet från solen, Will & Grace och tillsist That 70's show. Nice med andra ord, speciellt när man är seg & trött som jag. Blir nog till att sova tidigt ikväll...

Tisdagstema - rött

tisdagstema

Veckans Tisdagstema var så enkelt att det blev svårt - rött. Fanns så många alternativ att jag inte visste vad jag skulle välja för bild. Kollade igenom en del av de andra bidragen till veckans tema och de flesta hade väntat nog tagit kort på jordgubbar, stugor eller rosor. Ville inte ta nåt som alla andra hade tagit utan nåt mer "speciellt" så kollade runt & tänkte lite... Blev denna bilden på Bella och mina röda naglar till slut, rätt häftig tycker jag. Rött är det i alla fall!

Kolla gärna i
Bilddagboken där jag la upp lite fler bilder som var aktuella för temat :P

a hard work, work

Idag blir det första dagen på sommarjobbet på Hemköp. Får hoppas att det går bra för mig i charken :P Nea ska också jobba idag för första gången så hon kommer & hämtar mig om en halvtimme typ, alltid trevligt att åka dit tillsammans. Kommer säkert vara helt lost såhär första gången men man lär ju sig med tiden. Förhoppningsvis, haha!

Mest spänd är jag över vilka tider jag kommer att få jobba i sommar för än så länge har vi inte fått veta nåt sånt. Vill ju veta hur mycket eller lite jag kommer få jobba så att jag kan planera min sommar & sådär :) Wish me luck!

update:
Det gick bra! :D Luktar dock lite fisk & skinka för tillfället, haha.

Filmjölkslimpa


Bakade med mamma igår eftersom vi kollade på Leila bakar på tv häromdagen och blev sugna på ett bröd som påminde lite om nallebröd som hon gjorde där. Jag däremot bytte ut allt jag inte tålde till mina egna alternativ; vetekross & rågkross mot glutenfri grovmix och filmjölk mot mitt yoghurtpulver. Funkade megabra! Dock så blir ju mina bröd alltid ljusare än vad de ska vara eftersom det helt enkelt blir så med mitt mjöl, egentligen ska det se ut såhär, men bara det är gott så :D

4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin

Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna och fyll formen med smet. Grädda brödet i 200 grader i ca 45 minuter.

Nu ska jag snart äta en skiva till frukost, mums!

rekord

Rekord i antal unika besökare i bloggen på en dag idag men vart är alla kommentarer? Sluta vara så anonyma utan skriv en rad då & då ;)

dubbelt upp

dubbelt

Kylie Minogue vs. Jennifer Lopez.
Lätt val den här gången enligt mig. Jag har bloggat om bilden på Jennifer Lopez
tidigare för den ser så sjukt härlig ut så jag tycker absolut att klänningen gör sig mycket bättre på henne. Hela bilden & outfiten ser mycket bättre ut på henne helt enkelt, men så är det i och för sig inte hennes förtjänst att solen är framme på henne bild. Haha.

road trip

Idag har jag & pappsen varit på Maxi i Ronneby för att köpa ett speciellt mjölkfritt "yoghurt-pulver" som bara finns där. Hur bra som helst; bara till att blanda med vatten så är det färdigt. Ska nämligen ha med mig till Rhodos också så var tvungna att köpa hem ett lager :P

Jag är ganska ful förresten... Jag kan stå & läsa på hur många innehållsförteckningar hur länge som helst bara för att jag tycker det är roligt om jag tål nåt nytt som jag inte upptäckt tidigare. Speciellt om jag är i affärer där jag vanligtvis inte är och de har en massa nya produkter, det är fasiken intressant. Haha! Kul att testa nytt ju, speciellt för min del eftersom det jag kan äta är ganska begränsat. Det som är mjökfritt är det oftast gluten i och vice versa, baah! Men fick i alla fall med mig ett par nya grejer hem ;)


sött i vitt


Lite söta, vita grejer från Asos är aldrig fel såhär i sommartider.
Har dock aldrig trivts så bra i vitt men det ska det förhoppningsvis bli ändring på.
Diggar de två längst till höger mest, hur söta som helst! Give me, please.

eftersom veckans tjejsnack inte var skoj

Om någon sviker ditt förtroende; kan du förlåta sånt? beror på hela situationen, vem det är & sådär...
Tycker du om ord? oh yes, paradox & fabulous är två favoriter ;)
Finns det någon du ogillar starkt? haha, jaa det kan man absolut påstå.  
Är du bra på att be om hjälp eller är du en sån som hellre reder dig själv? det beror på vad det handlar om.
Vilket ämne gillade du sämst när du gick i skolan? matte. Blaj!
Tycker du det var bra att den 6 juni blev röd dag? I don't give a shit :P
Använder du bokmärke eller gör du hundöron? bokmärke eller så lägger jag boken upp & ner.
Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den? tror det :P
Tror du att vi är styrda av ödet eller har vi en fri vilja? fri vilja.
Hav eller sjö? hav :D
Sötlakrits eller saltlakrits/salmiak? inget tack, tycker inte om lakrits särskilt mycket.
Äpple eller Päron? äpple, tycker inte om päron :P 
Har du fått riktig massage någon gång? japps & det var nice.
Mc Donalds/Max/Burger King eller annat? Burger King. Har dock aldrig käkat på Max men vet iaf att McDonalds inte är en hit precis.
Är det ordning eller oreda i dina byrålådor? japps.
Har du varit med på TV? i bakgrunden på sommarlovsmorgon Alarm för typ tusen år sedan. Haha!
Använder du morgonrock? njää, ytterst sällan i så fall.
Beskriv din humor: That 70's show & Nile City asgarvar jag åt bl a ;D

mumsigt värre

tacos

Idag har vi äntligen ätit tacos & det var sinnessjukt gott. Vet inte hur länge jag varit sugen på det nu (thaimat & tacos är ju det enda som lockat typ), så det var efterlängtat som fasiken. Kan ju hoppas att suget släpper lite nu ;D

stressad anyone?

Var inne på iFORM.se och hittade en lista på tecken på stress:

- du blir lättare irriterad.

- du gör fel, som du vanligtvis inte gör.

- du glömmer fler saker.

- du har mindre energi än vanligt.

- du måste plötsligt göra en extra insats, när du löser uppgifter som tidigare var rutin och löste sig utan problem.

- du har svårare att somna.

- du vaknar flera gånger under natten.

- du vaknar tidigare än du brukar.

- dina tankar kretsar kring problem istället för lösningar.

- du har inte lust att göra något längre och tycker inte att saker och ting är lika roliga som tidigare.
- du har oftare huvudvärk eller magproblem.

- du blir ofta missförstådd - eller så förstår sig ingen på dig alls.

Tre av dom är klockrena och några andra relativa. Men hey, jag har kanske varit lite smått stressad den senaste tiden? Maybe, har ju haft en hel del för mig de senaste veckorna... Hoppas jag kan lugna ner mig nu efter studenten i alla fall och slippa allt illamående & vakna tidigt. Vill vara fit for fight i sommar & allt som händer ju ;)


Jessica Biel


Diggade de här bilderna på Jessica Biel tokmycket.
Häftigt tagna, snygga & speciella. Nice.

don't know

Har ingen inspiration till att skriva idag än så länge, but I don't know why. Kanske kommer senare, kan ju hoppas på det i alla fall. Nu ska jag till mormor & morfar för att fixa lite i trädgården och sen får jag se vad som händer i mitt liv. Har i alla fall lyckats sova till åtta de senaste dagarna, wooho! Improvement...

Igår var jag med Lizze & Elin igen. Vi var här, pratade och kollade på
John Tucker must die. Har sett den ett antal gånger nu men den är bra så kan se den flera gånger till ;)

update:
tur att jag inte fixade naglarna igår för de ser förjävliga ut efter att ha dragit upp en massa maskrosor & annat i trädgården. Blö. Ska måla naglarna nu istället och inget ska få förstöra dom!

godistest

Gjorde ett test från Karamellkungen om vilket slags godis man är, i brist på annat att göra liksom. Blev tydligen skumosof och såhär stod det om det:

skummis"Skumosofer är godisvärldens hippies. De är lugna, harmoniska och har ett avslappnat förhållande till det mesta. Skumosofer lever här och nu och har ofta lite svårt att genomföra allt de sätter igång. De är hopplösa som chefer, men utmärkta som idésprutor. Skumosofer kan vara rädda för konflikter och undviker bråk och gräl så mycket det bara går. Därför kan de uppfattas som svåra att tala allvar med. Men ger man dem bara tid så upptäcker man snart att de är goda lyssnare, som kan se saker från många olika sidor och komma med bra råd och tips. Skumosofer värdesätter frihet och jämlikhet och är därför perfekt lämpade till att dela en godispåse rättvist så att alla blir nöjda".

Hehe, don't know om det stämmer men det var ett relativt roligt tidsfördriv i vilket fall. Fick även en fin liten graf om hur jag är angående godisätande som ni kan se ovan ;D Gör det du med!

Zzz...

Blev inte så mycket av dagen... Jag sov. Hihi. Hur jävla skönt som helst! Lyckades sova en och en halvtimme vilket känns riktigt välbehövligt även om det kändes som en kvart typ :P Vaknade, lagade lite mat & nu väntar jag på att Lizze ska komma hit. Blir en slapp-kväll som fortsättning på min slapp-dag. Om det är nån mer som är sugen på att umgås lite är det bara att ringa på dörren så öppnar jag. Troligtvis i alla fall ;)

bananchokladkaka

kaka

Provade ännu ett nytt recept idag - bananchokladkaka. Den var rättså god men det hade behövts mer banan för det smakade inte så mycket av det. Och mer socker hade gjort den godare... Såklart. But I liked it anyways.

25 gram smält margarin
5 ägg
1 dl strösocker
2 1/4 dl mjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 bananer

Mosa bananerna. Vispa ägg och socker tills det blir lite fluffigt. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker & bakpulver och tillsätt sedan bananerna och det smälta smöret. Rör om noga så att allt blandas ordentligt och häll smeten i en form & grädda i 225 grader i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna & skär i bitar. Jag fick 16 stycken bitar men det beror väl på hur stor eller liten formen är antar jag och hur stora man vill ha bitarna :P


another day

Det har varit skönt med dessa dagar fulla av slapp-tid, hehe. Men snart är det säkert fullt upp igen med jobb & grejer istället så jag tar vara på tiden. Än så länge idag har jag bara tränat, duschat & kollat på Scrubs men mer som tänkte göras är:
- gå ner till Ica & handla lite.
- baka ett nytt recept: bananchokladkaka.
- ringa mormor.
- måla naglarna.

Inte överdrivet mycket alltså ;D Vet dock inte vad som händer ikväll men nåt ska hittas på i alla fall, frågan är bara var och med vem/vilka, men det löser sig alltid.

klänningar från Asos


Ocean's thirteen

Igår var jag ju i Bromölla och kollade på Ocean's thirteen med Elin & Lizze. Eftersom jag fullkomligt älskar Ocean's eleven och kan se den om & om igen så hade jag höga förväntningar på filmen. Gillade dock tyvärr aldrig tvåan lika mycket även om den med är bra. Själv tycker jag att trean var hur bra som helst, troligtvis även bättre än tvåan!

Håller ju med Moviezine om en 3½ i alla fall, men kanske är den t.o.m. värd en 4. Vet inte riktigt än, men det viktigaste är att den var bra vilket den absolut var. Bra handling, sjukt bra skådespelare, snyggt filmat, roliga kommentarer och smart uttänkt i slutet (som alltid!). Det enda jag tyckte var lite synd var att man inte fick se de olika karaktärerna så mycket i denna filmen, det fanns liksom inte tid till att följa alla för det var så mycket annat som hände.

du är vad du äter?

Undra vad Anna Skipper skulle säga till den som yttrat detta citat:

"Om man är det man äter så är jag en 52-kilos mörk chokladkaka."


studentbild

Hade lite tråkigt igår så gjorde ett litet kollage, eller vad det kallas, av några av studentbilderna. Inte så seriöst, inte så bra (det avancerade programmet Photodraw) men ändå. För vi har tagit studenten! :D

kollage

meningslöshet

Jag är så ful. Även om jag mycket väl vet att vissa bloggar inte kommer att uppdatera så klickar jag ändå in på dom hela tiden. Varför? Ingen jävla aning, av ren vana kanske. Vem vet. Totalt meningslöst är det i alla fall, men det är typiskt mig. Haha.
Däremot är det bittert att de inte uppdaterar, orka bloggtorka ;D Jag bryr mig väl inte om ifall ni har annat som student för er, hrmpf ;)

hej & hallå

Igår var jag med Lizze hela kvällen vilket var riktigt längesen. Innan träffades vi två typ hela tiden men nu har det varit så mycket med fester, jobb & annat som ska göras så det har inte blivit tid. Vi pratade en massa, satt nere på Åbron en stund (där vi träffade på Kenty & hans kompisar) och kollade på film :)

Än så länge idag har jag inte gjort så mycket förutom att träna & duscha. Senare ska jag ha en trevlig liten picknick med mamma, pappa, sis & Kenty ute vid havet. Bittert att vädret inte är så fint idag som det har varit innan i veckan men det blir nog trevligt ändå. Ikväll blir det bio -
Ocean's thirteen - i Bromölla med Elin & Lizze. Nån mer som vill hänga på så hör av er :D

Elisha Cuthbert



Elisha Cuthbert i Arena Magazine.

musik för tillfället

Bob Marley - I know a place
Rihanna - umbrella
Svenska Akademien - vad som helst
Governor Andy - ensam
Alle - graduation
Mihai Traistariu - tornero
Snow Patrol - chasing cars
Aerosmith - love in an elevator
Svenska Akademien - uppe i höjden
Ola Svensson - natalie
Aerosmith - I don't wanna miss a thing
Lasse Stefanz - tänk på mig ibland
Akon - don't matter

fjortis?

Gjorde precis ett test - hur mycket fjortis man är. Haha, totalt meningslöst men har inte så mycket bättre för mig :P Tydligen är man 15,9% fjortis. Well well, whatever ;D Har du tråkigt? Gör det du med!

green is nice

nelly

Tycker att detta underklädesseten från Paul Frank som jag väntat hittade på Nelly.
Coolt, gulligt & najsiga färger. I liked it a lot, dock kanske inte för 500 kronor men ändå.
Förresten har/hade Nelly megarea men hittade tyvärr inget av intresse. Lite bittert.

because I'm bored

Vad blir ditt namn baklänges? eileme.
Platt eller lockigt hår? både och är fint men trivs dock bäst själv med mitt lockiga.
Är du kär i någon? nicht.

Vad gör du när det regnar? lyssnar.
Har en dröm gått i uppfyllelse? as if.
Vad har du för startsida på internet? min blogg ;)

Tycker du att sengångare är söta? aah :D
Har du någon gång testat karate? yes, i sjuan med Nea, Jenny & mamma.
Första sporten du gick på? gymnastik, tror jag.

När åt du senast en fiskbulle? har aldrig ätit en fiskbulle :P
Vad drömde du inatt? skumt som vanligt; vaknar & vet inte vart jag är.
Vilken tv-serie är bäst? That 70's show :D
Vad åt du senast? fil & müsli till frukost. Mums!
Höga eller låga strumpor? låga, ankelstrumpor.

Vad är du mest rädd för i hela världen? att mina nära & kära ska försvinna. På ett eller annat sätt.

Vad har du för färg på ditt påslakan? svart/vitt.

Godaste drickan till frukosten? havremjölk.

Senast lästa bok? Vindsträdgården. Igen.

Vem kramade du senast? mami.
Läser du på baksidan av mjölkpaketen? nej, mina mjölkpaket har alltid samma text :P Men har jag ett vanligt mjölkpaket i min närhet gluttar jag nog lite.
Kan du ditt mobilnr utantill? ja, kan ju vara en fördel liksom.

Har du tråkigt? relativt.

Har du gråtit i skolan nån gång? ja, fler än en gång...
Vad var det senaste som fick dig att skratta? Vänner igår kväll på tv.
Vad ska du göra nu? kolla bloggar eller något annat. Troligtvis.


jealousy


Jessica Alba i tidningen Instyle. Härliga kort & vacker är hon, som vanligt.
Jag är inte alls avundsjuk. Jag skulle inte alls vilja se ut som henne.

no way.

goodmorning fokes

Igår var jag en dvärg igen - trötter, med andra ord. Orkade inte ens skriva med folk på msn eftersom det var jobbigt att lyfta på händerna och skriva på tangentbordet, haha! Hände inte så överdrivet mycket igår heller, tog mig en välförtjänt vilodag. Slappade, kollade på film & tv, solade, gick en trevligt runda med Nea & fixade med alla mina nya saker jag fick i tisdags. Pretty nice day.

Idag ska jag luncha med pappsen. Vart? Thai & kinamat is the shit. Såklart ;) Sen ska jag göra lite ärenden på stan, t ex att sätta in pengar på banken. Om det är fint väder kan det vara mysigt att dryga på stan men om vädret ska fortsätta vara som det är nu är det mindre skoj. Det bittraste är dock att jag nu måste betala för bussen, blaj!

Badmintonnerds: ha de nice i Tyskland! Miss me while you're gone ;)


Tisdagstema - natur

Tisdagstema

Missade ju Tisdagstemat igår så tänkte att jag får ta det idag istället. Känner däremot att jag inte har inspiration eller ork till att gå ut just nu och ta ett nytt foto utan letade ännu en gång i mina gamla arkiv och tog en gammal favorit istället. I like this pic a lot & det passade bra till veckans tema tyckte jag.

Modette?

Håller på att samla på mig lite tidningar inför resan till Rhodos, så att jag ska ha nåt att läsa. Har köpt Solo & Veckorevyn men vill ju självklart ha mer och så såg jag tidningen Modette. Jag har aldrig läst den, någon som vet om den är bra?

det kanske hjälper?

En unge ~5 år springer mot sin mamma ~30.
Mamman: Men herregud, han har ju kissat på sig!
Pappan (ilsket, medan han bär på alla saker, inklusive badbollarna): Ja Lena, jag vet det. Men vad ska jag göra åt det, ge honom en boll eller?

För jag har tagit studenten!


Champagnefrukost hos Alle med hela klassen. Trevligt & riktigt gott - älskar mousserande vin! Dock vågade jag inte äta jordgubbar till eftersom man var rädd för att fläcka ner klänningen, men snodde några ändå sen efter jag ätit mitt kladdfria äpple ;D


Efter lite spring uppe i skolan drog vi vidare till kyrkan som vi trodde skulle vara i typ en timme men där fick vi istället sitta i hela en och en halvtimme. Skoj! Eller inte... Alla sjöng fint men så hölls det tråkiga tal också, blö. Sen var alla hungriga och hämtade mat på Bönan och satte oss vid Snäckan och hade mysig & trevlig picknick.


Sen hade vi tre timmar där vi inte hade något att göra innan fotograferingen så vi satt kvar i Snäckan, pratade med allt folk & skrev i varandras mössor. Jag har fortfarande inte kollat i min... Ska bli kul att läsa vad alla har skrivit sen! :D


Studentfika, pepp inför utsparken och sen sprang vi ut & sjöng en jävla massa. Hade dock stora problem med att hitta mitt plakat men tillslut fann jag dom och fick en massa blommor & kramar :D Var lite orolig inför vilket kort de hade valt till plakatet men det var som tur var ett bra kort, haha!


Sen bar det av med alla blommor runt halsen och plakat & champagne i händerna på flaket som vi skulle åka runt på: jag, Sofie, Lizze, Elin, Jenny, Tessan, Jejje, Cassa, Karin & Ida. Där sjöng & skrek vi riktigt mycket och de flesta blev ganska hesa, hehe. Men det är så det ska vara. Sjung om studentens lyckliga dar!
Sen åkte jag hem för att fira tillsammans med släkt & vänner såklart :) Fick en massa fina presenter, åt megagod mat & drack underbart mousserande jordgubbsvin.

Nu har jag inte fler bilder att berätta med för efter det drog vi in till Lorden för att shaka ass och dricka ännu mera och då hade jag tyvärr inte kameran med mig. Orkade inte hålla reda på den ;P Väldigt nice på Lorden var det i alla fall! Pratade med trevligt folk, dansade en del & bjöds på drink :)
Tyvärr tog dagen & kvällen slut på tok för snabbt. Kan inte förstå att det är över. Jag har tagit studenten! Helt sinnessjukt. Tar nog ett tag innan jag smälter det... Men otroligt skoj hade jag i vilket fall :D

tomorrow is the day

Sjung om studentens lyckliga dar... Imorgon tar jag studenten. Ja, JAG! Herregud vad tiden går snabbt. Nu har jag redan gått tre händelserika år på gymnasiet. Å ena sidan känns det som om det var igår jag hade min första dag på Väggaskolan men å andra sidan känns det som om jag har gått på den skolan i en evighet. Både otroligt skönt att lämna skiten samtidigt som det kommer att bryta många andra positiva saker i livet. Jag hoppas på det bästa. Mycket har i alla fall hänt under dessa tre åren och en del går väl att sammanfatta med ett citat ur en Bob Marley-låt: good friends we have, good friends we have lost, along the way. I det stora hela har jag med mig både bra & dåliga erfarenheter och många roliga minnen. The best days of my life, än så länge i alla fall.

Morgondagen kommer ha ett fullspäckat schema och jag kommer förhoppningsvis inte blogga någonting ;) Skäll på mig i så fall, för det betyder att det är illa med mig... Haha. Skoj som fasiken ska jag ha och jag hoppas att alla andra studenter har det också! :D

min älskling

nic
ju mer de ligger i, ju fler kan de bli - para dig-hotell!

Jag följde sommarlovsprogrammet hej hej sommar en del förra sommaren eftersom jag jobbade på fritids och alla barnen kollade på det. Efter det var Nic Schröder som höll programmet (ni vet "hej hej monika"-killen) min älskling. Och nu har jag hört att han ska ha sommarlovsmorgon denna sommaren också, men andra ord: räkna med mig! ;D

slappdag

Är väldigt behövligt för mig idag. Har inte tagit det lugnt på hur länge som helst nu så denna dag ska jag inte göra något av betydelse utan bara vara. Mitt knä behöver dessutom vila eftersom det är fucked up p.g.a. att jag har gått så mycket de senaste dagarna och jag vill gärna kunna gå en massa imorgon ;P

Blev inget bakande, för inget verkade roligt att baka. Blö. Istället har jag pratat med Elin i telefon, sis har varit här på besök, solat, målat naglarna & suttit här. Somnade fasiken klockan kvart över åtta igår med så jag känner mig rätt pigg idag i alla fall ;D

Nu tänkte jag snart göra mig lite lunch. Problemet är att jag fortfarande inte är sugen på nåt förutom thaimat, frukt & tacos. Jag är skum, jag som älskar all mat. Haha! Men nåt lockande ska jag förhoppningsvis hitta. Sen tänkte jag lägga mig i soffan & kolla på nån bra film. Nice. See you later.

baka liten kaka?


Är sugen på att baka något för det var faktiskt ett tag sen jag hade tid till det nu. Nästan lite abstinens faktiskt. Fast är inte sugen på nåt, bara på att baka. Haha! Dock ser dessa bakverk som jag hittade på Leilas hemsida sjukt goda ut... Mums! Får väl se vad det blir av att, känner att jag inte har någon inspiration för tillfället. Nån annan som är vaken som har det till mig?

Tjejsnack v. 24 - fotografering

Har du någon vanlig kamera? Vilken sort? Om inte, vill du ha någon speciell?
har en vanlig digitalkamera, från Olympus. Vill sjukt gärna ha en riktig systemkamera, så det ska jag spara till efter Rhodos.
Har du/vill du ha en mobilkamera och vid vilka tillfällen använder/skulle du använt den?
har en mobilkamera men använder den i princip aldrig. Blir ju inte bra bilder så använder hellre min vanliga, som jag typ alltid har med mig.
Gillar du att fotografera? Vad? Om inte, varför?
oh yes, I like it a lot. Oftast jag som håller i kameran & fotar det mesta i min närhet.
Gillar du att stå framför kameran? Varför/Varför inte?
ja, på mina villkor.
Vad fotograferade du senast?
på cykelfesten. Blev inget fotande igår men i vanliga fall tar jag nog kort varje dag.


can you feel the love?

angelina & brad

Sjukt söt & härlig bild på Angelina Jolie & Brad Pitt. De ser så glada & lyckliga ut tillsammans. Dessutom har jag för mig att jag läste att de kanske skulle gifta sig - trevligt värre! Får väl se hur det blir med det, tidningarna kan man då aldrig lita på.

I'm still alive

Jag lever fortfarande - tro det eller ej! Jag vet att det är skumt att jag har bloggat så lite de senaste två dagarna men jag har faktiskt en förklaring: jag har inte haft tid ;)

Igår var det cykelfesten som gällde och jag och Elin, Lizze, Sofia, Jenny, Cassa, Sofie & Erik var i samma lag och var vackert utklädda till pirater med svärd utan spets & fina namn på tröjorna (jag var Scullcrusher ;D). Gick runt till alla de olika stationerna där vi fick göra en massa olika grejer mot ett annat lag: Bönderna. Skoj som fasiken var det även om jag inte blev så full under själva cykelfesten... Men det tog jag igen senare ;D Blev ganska askalas, så att säga, men det var skojigt värre (& längesen). Det tråkiga var att folket inte stannade kvar efter och fortsatte festa & vara trevliga så tillslut var det bara jag, Lizze, Oscar & Clifford kvar. Vi gick in till stan och sen hänkade även Fredrik & Erik på. Kvällen var trevlig även om den inte blev som jag hade tänk mig :) Har inte så mycket bilder, orkade inte ta så många själv men tror att Lizze har flera. Men bjuder på några stycken här i alla fall!


Idag har jag varit hela långa dagen på Rockfestivalen för att jobba där med att riva tält. Joy! Det var varmt och det fanns irriterande människor där men det var rätt skoj ändå, som alltid med det folket (dvs Nea, Alle, Martin & Mattsson). Var dock rätt trötta på skiten i slutet... Men det var värt det om man tänker på "I don't wanna miss a thing" ;)

Nu är jag trött som fasiken och har sinnessjukt ont i mitt knä. Ska bara ringa Elin sen ska jag faktiskt försöka sova för det behöver jag.

Sweden rock

Gårdagen som spenderades på Rockfestivalen i lilla Norje tillsammans med Nea, Alle, Martin & Mattsson var riktigt rolig. Själv har jag aldrig varit där, varken inne eller ute, men det var skoj som fasiken. Vi ska ju jobba där imorgon så vi kom in "gratis", så att säga, men våra fina backstage-pass :P Först satt vi på stranden och drack (förutom jag, mådde illa som fasiken) innan vi gick in till festivalen. Blev kallad gluten & låtsasfru hela kvällen, haha. Det är tydligen mycket fascinerande att jag är glutenallergiker ;D

Tillsist såg vi ju såklart Aerosmith! Har tyvärr inte hört så många låtar med dom men allt jag hörde tycker jag var bra. Den enda låt som jag verkligen ville höra var I don't wanna miss a thing och den missade vi då verkligen inte. Helt underbar känsla!

Lite bilder finns på
Bilddagboken som vanligt ;) Den uppdateras flitigt nu för tiden!


dressed for success

nelly

Jag gillar den här klänningen från Insight som finns på Nelly.
Dock kanske inte värd 700 kronor. Men ändå, titta går ju.

Tjuvlyssnat

En kille och tjej ~23 står och funderar på vilken frukt de ska köpa.
Tjejen: Vad är det där för frukt då?
Killen: Men hallå?! Det är ju banan, det vet jag ju!
Tjejen suckar.
Tjejen (pekar på physalisen): Jaja. Ska vi ta dom där idag då?
Killen (allvarlig): Syfilis? Det har vi ju hemma!

update

Vet inte vad jag ska skriva. Känner mig helt tom. Fick ur mig lite till efter ett samtal till. Tack. Men jag ska i alla fall ha sinnessjukt roligt tillsammans med Nea, Alle, Martin & Mattsson på Rockfestivalen ikväll! :D

Hade fullkomligt glömt bort den här låten med Bob Marley - I know a place. Lyssnade på den sinnessjukt mycket för ett par år sedan. Det är bara för att all musik är på den andra datorn. Men nu ska denna låten knarkas ännu en period i mitt liv.

this day in pics


1. dagens klädsel 2. rolig bild på sis & Pink 3. Pink 4. Neas glass 5. sis & söta magen.

fun stuff

Var bara tvungen att göra det som Fröken Sverige hade på sin blogg häromdagen. Själv fick jag: I stabbed your dealer because I'm a pimp and your jealous.

Haha. Lättroad? Oh yes!

it's a hard knock life

Gårdagen var full av saker att göra & hinna med. Först vad jag & Nea på Hemköp där vi ska jobba i sommar, blev dock mindre sugen på att jobba när jag fick reda på vad jag skulle få göra medan alla de andra skulle få vara i kassan - charken. Kul! Eller inte... Men jag kan ju inte precis säga nåt utan le & vara glad att jag har ett jobb även om det inkluderar något som jag hatar: nämligen rått kött. Euuw.

Anyways så var det ju även Flottrace och jag & Nea gick dit en liten stund innan jag skulle börja jobba. Där träffade vi på lite trevligt folk men missade tyvärr de flesta av flottarna. Fick sedan skjuts av Adam in till torget, fast hans bil äger INTE min Eda. No way! ;D Haha...

Efter jobbet drog jag vidare till Snäckan där folk satt och festade & hade det allmänt trevligt. Nice att se & träffa lite folk även om jag inte var på humör. Fucked up igår. Någon gång ska det brista. Skönt att prata av sig med mamma & pappa i alla fall för idag känns det bättre. Får se hur länge det håller den här gången. Det är konstigt egentligen: det är de oväntade som ser & förstår och inte de som man tror ska göra det. Tack.


Tacopaj

image1317

Är inte sugen på någon mat nu för tiden, känner mig helskum. Det enda som jag kan tänka mig att äta är thaimat eller tacos... Det är det som lockar liksom, haha. Så tänkte därför bjuda på mitt tacopaj-recept som jag är sjukt sugen på att käka i helgen.

500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
salt

200 g margarin
4 dl mjöl
4 msk vatten

3 msk tacosås, stark
2 dl sour supreme (creme fraiche om man inte är mjölkallergiker)

Blanda margarin, mjöl och vatten och låt sedan stå kallt i en timme. Tryck sedan ut degen i en pajform och grädda i 225 grader i ca 15 minuter.
Stek köttfärsen och tillsätt tacokrydd & eventuellt salt. Häll sedan köttfärsen i pajskalet.
Blanda sour supreme med tacosåsen och bred sedan över köttfärsen. Grädda sedan i 225 grader i ca 10 minuter.

(Min paj brukar dock inte bli lika snygg som på bilden som är från Tasteline. Hehe, men god brukar den bli i alla fall ;D)

Tjuvlyssnat

Pappa~40 och son ~6 står på hållplatsen och väntar.
Pappan: Mamma säger att du har kladdat på väggen i vardagsrummet.
Sonen: Det var inte jag?
Pappan: Men det står ju tydligen ditt namn.
Sonen: Någon försöker sätta dit mig!


3 goda ting från Asos


a lot of pics

Efter sjukt mycket rensande & prioriterande bland alla balbilder som man fått från alla har jag nu "bara" exakt 777 stycken. Haha, det är en del det!

a hard work, work

Idag blir det tre jobb på en dag kan man nästan säga. Först nu har jag klippt mormor & morfars gräsmatta, sen ska jag till Hemköp för första gången på nåt möte och sen ska jag till det vanliga "jobbet". Häftigt värre. Ska dock vila så mycket som det går fram tills jag & Nea ska till Hemköp för sen blir det fullt upp eftersom det även är Flottracet idag. Hinner nog inte kolla men ska hänka på folket efteråt. Vet dock inte vad som händer efteråt men jag hoppas & tror att folket tänker vara roliga någonstans i alla fall :P

Kan fortfarande inte sluta tänka på balen heller för den var alldeles, alldeles underbar. Kollar på bilderna hela tiden, de är sjukt snygga! ;D Har även lagt in fler på
Bilddagboken nu för er som är intresserade. Ha nu en bra dag allhopa & njut av det fina vädret! :)

dubbelt upp

dubbelt

Nicole Richie vs. Halle Berry.
Jag tycker att klänningen sitter i princip exakt likadant på båda två eftersom det är en sådan lös modell, jämt denna gång med andra ord! Dock får ju Nicole alltid det mesta att  se snyggare ut på något konstigt sätt...

Tjuvlyssnat

Man ~40 går in till manuella kassan för att betala sin parkeringsbiljett. Bakom kassan sitter kille ~20.
Mannen: Jag försökte betala i automaten där ute men det funkade inte!
Kille: Vilken automat menar du?
Mannen: Den precis här utanför.
Kille: Menar du den med skylten "Trasig" på?
Mannen (tveksamt): Jaaa? Men jag vände på skylten och då stod det att den var öppen?

Lite mer bilder

Kan inte sluta tänka på gårdagen, det är helt sinnessjukt vad roligt & minnesvärt det var. Tack alla som tyckte vi hade gjort ett bra jobb ;P Är dock sjukt trött idag (inte många timmar sömn, hehe) och jag har en megastor blåsa på foten, inte konstigt att jag hade ont kan jag säga.

Har fått lite fler bilder både från Jenny & Fredrik. Bjuder på några stycken här, fler läggs in på Bilddagboken när jag får tid. Men redan nu finns en massa bilder uppe!


Ska cykla in till stan för att jobba om bara en liten stund. Orkar verkligen inte idag, vill bara sova. Hehe... Kommer troligtvis att slockna på en sekund när jag kommer hem ikväll. Har redan sovit en liten stund nu på eftermiddagen också, nice.

idag behövs tidsfördriv

Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse? "man såg ju rätt mycket bättre ut igår". Haha!
Hur mycket kontanter har du på dig? typ tjugo kronor eller nåt.
Vilket ord rimmar på "test"? fest?
Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil? Pelle.
Vad har du på dig på överkroppen just nu? ett sovlinne med Snobben på från H&M.
Vad tycker du om personen du fick denna enkät av/hittade denna enkät hos? ingen aning, råkade komma in på
hennes blogg bara. Råkade även se att hon var från Karlshamn, coolt!
Vad gjorde du vid midnatt? hade roligt på balen :D
Vad står det i ditt senast mottagna sms? "hej, det var verkligen trevligt att gå med dig ikväll. Hoppas du har haft det superbra ;)".
Vilket uttryck använder du mest? sinnessjukt, eller hur, trevligt värre, fabulous...
Vilken ålder har varit den bästa hittills? 18 :D
Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu? är på pappas dator så det är en huggorm som han var sjukt nöjd över att han såg igår :P
Vad var det senaste du sa till någon? hejdå typ, till sis i telefon.
En miljon dollar eller förmågan att flyga? hrm... En miljon dollar, tror jag! Fast det vore fasiken coolt att flyga ;)
Senaste låten du lyssnade på? Svenska akademien - vad som helst.


on the cover

angelina jolie

Angelina Jolie på omslaget av Enquire.

Balen 2007 - hur skoj det var

Det känns helt konstigt att balen är över. Som man har längtat och fixat till denna enda kväll och så är det bara över nu. Men herregud vad sinnessjukt roligt jag hade det! :D Detta kommer bli en lång resumé, be prepared...

Först kom sis tidigt på förmiddagen och jag var sjukt uppstressad (tidspessimist som man är) men vi blev klara i god tid så jag lugnade ner mig rätt snabbt igen. Hon lyckades i alla fall riktigt bra både med hår & smink enligt mig, megamycket tack! :) Sen kom min dejt Pelle och hämtade mig vid tretiden och så bar det av mot skolan där vi skulle fotograferas. Där var vi sedan i över tre timmar utan att sitta och vi sprang runt & pratade med allt folk som var där. Kan ju tillägga att jag var riktigt trött i fötterna till slut plus riktigt varm eftersom vi inte kunde haft mer tur med vädret! Efter mycket om & men (typ jobbiga förseningar) så gick vi i alla fall äntligen upp till skolan och in i matsalen där det var fint dukat & dekorerat med blommor & blockljus.
Maten som det bjöds på var god om än serverat av en lite förvirrad servitör, men det ordnade sig till slut med mina allergier i alla fall. Haha. Lite besviken på dessertbuffén dock eftersom det visade sig att de inte gjort nåt som var både gluten och mjölkfritt - kul för mig! Men jag fick äta frukt istället och det dög bra det med eftersom jag fullkomligt älskar frukt :P

Efter mat och rök/kissepauser så dök överaskningsartisterna upp. De var några som dansade och de dansade sjukt bra & coolt! Sen var det dans vilket inte riktigt gick som planerat, men det löste sig ;) Min dejt hade ju inte gått på någon av dansträningarna men vi vaggade lite fram & tillbaka på dansgolvet i alla fall, haha. Men sen fick jag en riktig dans av Adam som var riktigt duktig, tack för det! Fick även en dans av Lucas senare på kvällen, dock inte vals men skoj var det ;D Blev lovad fler danser men det blev aldrig något av det, lite trist faktiskt :P

Sen var det bara party all night long... & ett trevligt sådant :D Pratade, tog sjukt mycket kort & dansade (vilket gick riktigt bra i klänningen trots allt). Anyways så hade jag sinnessjukt roligt & det var till och med över förväntan och jag hoppas att alla andra hade roligt de också. Är nöjd med vårt projekt i alla fall, väl värt ett mvg ;)


Balen 2007 - bilder


Ovan är de mer civiliserade bilderna från dagen, så att säga ;) På mig, min dejt Pelle & jag och mitt hår. Nedan är bilderna från senare på kvällen som inte var riktigt samma sak, hehe. Berättar om balen & hur det var om en stund, tänkte bara bjuda på några otroligt snygga bilder så länge! ;D Och detta är bara ett fåtal från alla mina bilder, vill sjuka gärna se & ha Lizzes & Jennys med!





Fler bilder finns såklart i Bilddagboken så småningom! :D

this is the day

Herregud, kan inte förstå att denna dagen är här. Baldagen. Det är något man väntat på att ska komma längre fram och så helt plötsligt är det idag. Känns lite overkligt. Är spänd, förväntansfull & lite orolig men jag tror (& hoppas) att det kommer bli en toppendag! För så som man har fixat och lagt ner pengar för denna enda dagen så får det fasiken bli lyckat också ;)

Lyckades somna redan klockan nio igårkväll. Vaknade dock redan tjugo över sex men fick i alla fall nio timmars sömn. Nu är det bara att hoppas att jag är pigg all night long... Sis kommer hit vid elvatiden för att hjälpa mig med allt men innan dess tänkte jag passa på att träna, måla naglarna (orkade aldrig igår) och ta en riktigt lång dusch. Sen när hon kommer så blir det håruppsättning, sminkning & allmänt fixande.

Känns skönt att jag inte har några tider att passa för håruppsättning utan bara kan vara hemma hela dagen ända tills min dejt Pelle hämtar mig vid typ klockan tre. Jag ska bli så fin, så fin... Wish me luck!


dagens versus

överskattat: korv med bröd.
underskattat: omelett.


Faktiskt. Kom på att det var längesen jag körde en sådan här och så kom jag att tänka på just dessa eftersom jag, mamma & pappa diskuterade det häromdagen. Haha...


Tisdagstema - lycka

lycka

Veckans Tisdagstema är lycka och vad är inte bättre i dessa tider än en bild från mösspåtagningen. Snart studenten. Snart snart snart! Bara en vecka kvar sen är skolan över. Det är lycka, blandat med en massa andra känslor också givetvis.  

Tjuvlyssnat

Tjej ~17 ska köpa en kjol och går till provrummet för att prova den, som smakråd har hon sin mamma ~48 med sig. När dottern har fått på sig kjolen så tittar mamman på den.
Mamman: Den var lite väl tajt va?
Dottern: Jag vill ju ha en tajt kjol!
Mamman: Men du ska ju kunna gå i den!
Dottern: Äh, gå är överskattat!


a lot to do

Nu är mitt liv är icke existerande igen känns det som. Fullt upp med grejer att göra hela tiden och har jag inte det så tänker jag på grejer som ska göras inom snar framtid. Men kul är det, denna veckan kommer bli heeelt crazy :D Balen är ju imorgon så har en del att fixa inför det. Tänkte sova tidigt idag med, om det går, så att jag är utvilad & sen pigg resten av dagen/kvällen/natten ;)

Idag har det var lite skåprensning, utsparkenövning, balfixande med balkommittén och ärenden på stan. Nu är det nog med fixande för idag i alla fall, förutom att naglarna ska målas inför imorgon. Hehe. Mitt skåp var för övrigt riktigt fullt med grejer, ehm... Bland alla block, papper, mappar & pennor så hittade jag även 10 stycken batteri. Fråga inte varför, har ingen aning! :P

update:
Elin kommer hit en stund bestämdes det. Nice! :D

MTV Movie Awards



Från vänster: Paris Hilton, Mandy Moore, Eva Mendes, Jessica Biel, Jessica Alba, Victoria Beckham, Cameron Diaz & Rihanna.

Igår hölls året MTV Movie Awards och ovan är ett urval av de som var på plats i fina & mindre fina klänningar. Enligt mig var Jessica Alba absolut snyggast! Cameron Diaz tyg & mönster var ursnyggt men själva klänningen var en aning liten för min del, haha. Sämst av alla var oväntat nog Victoria Beckham, tycker hon brukar ha stil & klass men icke sa Nicke, i alla fall denna gång.

Och så fick Pirates of the caribbean - Dead mans chest pris dels för bästa film och dels Johnny Depp för bästa prestation/utförande. Väl förtjänat!

I love music

Sitter & lyssnar igenom Svenska Akademiens nya skiva. Hittar tyvärr ingen än så länge som jag fastnar för, förutom en som jag lyssnat på i två veckor nu, så det gälls inte :P Annars går bland annat detssa på repeat för tillfället:

Snow Patrol - chasing cars
Alexander - graduation
Måns Zelmerlöw - cara mia (acoustic version)
Svenska akademien - uppe i höjden
Governor Andy - ensam

Ocean's thirteen

oceans

Nån som vill gå på bio med mig när studenten är över?
Vill, vill, vill se denna filmen - Ocean's thirteen. Måste bara få tid först.
Enligt
MovieZine är den bättre än tvåan, låter lovande...

oops...

Två tjejer ~16 sitter och pratar högljutt om vad de gjorde på senaste festen.
Tjej 1: Alltså, han var så snäll hela kvällen, så då tänkte jag att jag kunde ligga med honom som tack, typ!
Tjej 2: Men du kanske inte ska prata så jävla högt om det?
Tjej 1: Vadå, stör du dig på min röst eller?!
Tjej 2 (fräser): Nej, men din farsa sitter två bord bort från oss och har lyssnat på allt du har sagt!

pretty nice day

Efter att ha slappat hela förmiddagen så gick jag en runda med Elin och sen var hon här en stund, pratade & kollade alla fina (?) festbilder. Mycket trevligt :)
Just nu är sis & Kenty här på besök. Vi ska grilla och jag är sjukt hungrig för tillfället, så jag hoppas att det blir snart. Hehe. Hennes mage är helt sinnessjukt söt nu, den växer för varje gång vi ses!

Kvällen och festen igår var trevlig även om man ser allt på ett annat sätt när man är nykter (jag & Alle var nog de enda), men jag kan ha lika roligt nykter! Dansade och pratade en massa med folket :D


pics from friday




Nu har jag äntligen fått bilderna från i fredags som tog med Jennys kamera :D
Några är från förfesten hos Ida och några inne på Lorden.
Fler bilder kommer som vanligt läggas in på Bilddagboken så småningom.

new stuff

För första gången sen jag startade bloggen (vilket var över ett år sedan) har jag bytt färg på hela bloggen. OH MY GOD! Jag har tagit bort det rosa och bytt till lila. Dels för att det skulle matcha den nya visningsbilden och dels för att det kändes som om det var dags att förnya allt lite. Syns inte förändringen så tryck F5 så syns det lila istället :D Nästa projekt är att byta bilderna där uppe också, men måste först hitta bilder som passar vilket är jag har problem med för tillfället.

Vad tycks, bättre eller sämre?
I like it, nytt är alltid skoj. Kan ju alltid byta tillbaks om jag ångrar mig.
Älskar ju rosa men lila är coolt!

Lindsay Lohan

lindsay

En svart/vit bild på Lindsay Lohan som hon tagit för Jill Stuart.
I like it och klänningen ser sjukt cool ut.

oh yeah

Nu har jag äntligen bytt visningsbild! Har varit trött på den förra ett bra tag nu men inte orkat leta upp & fixa en ny som jag velat ha, men idag har jag haft tid så. Blev en från förra helgen hos Lizze innan vi skulle ut :D Jenny & Lizze är med på en liten hörna men försökte sudda dom lite granna i alla fall, gick väl sådär :P

Annars har det inte hänt så mycket idag. Skönt som fasiken. Har kollat på Legally Blonde, ännu en av alla filmer som man aldrig tröttnar på, och bakat då. Annars har jag mest slappat, tränat & låtit tiden gå. Nu ska jag börja göra mig iordning lite innan jag ska åka och jobba om typ en timme. Tänkte gå till lekplatsen och sen baka chokladbollar idag, hoppas det blir trevligt. Efter jobbet så ska jag hem, byta om lite snabbt och sen köra vidare till Svängsta där det är fest. Nice! :D

Och så knarkar jag den lugna versionen av Cara Mia för tillfället. Sjukt fin.


bakingtime


Idag har jag bakat, ovanligt va? Dagens prövning av recept var nyttiga havrekakor. Det ser lite skumt ut men de var faktiskt sjukt goda. På ett nyttigt sätt, och inte ett kak-sätt, så att säga. Haha. Anyways, the recept is here:

2,5 dl torkad, blandad frukt (jag tog russin & aprikos)
1 dl grovhackade valnötter
3/4 dl grapejuice
1/2 dl honung
2 äggvitor
2 dl grovt mjöl
3/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk kanel
1/4 tsk salt
1/4 tsk bakpulver
4 msk mjölk
5 dl havregryn

Rör ihop torkad frukt, valnötter, juice, äggvitor & honung. Rör i en större skål ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel & salt. Tillsätt sedan blandningen med den torkade frukten i mjölblandningen tillsammans med mjölk & havregryn. Rör till en tjock smet och tryck ut i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 250 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär sedan kakan i fyrkantiga bitar.

weird

Jag har en stor, mystisk bula på höften som gör ont som fasiken. Hände det igår? ;D
Haha.

yesterday

outfit 

Gårdagen var en trevlig dag. Först jag jag i Karlskroowna hela dagen tillsammans med Nea, mamma & pappa. Detta inhandlades, alltsammans för nästan 1000 kronor:
- en svart klänning med fjärilar på från H&M.
- ett par skor från Esprit.
- en ljusgul kofta (blev helt kär!) från Gina Tricot.
- smink till balen.

Kanske lägger upp lite bilder sen, om jag orkar dvs. Hehe. Är nöjd som fasiken med allt i alla fall, ska bara fixa till kläderna lite så är det perfekt! Eller tjaa, mamma rättare sagt ;)

På kvällen igår var det fest som gällde. Först förfest hos Ida med tjejerna, Fredrik & Wennstig och sen utgång på Lorden. Min outfit för kvällen ser ni ovan: klänning & pumps. Aningen kort kanske men det funkade ;D Bilderna från gårdagen finns på Jennys kamera denna gång så laddar upp de när jag fått dom från henne.

on my way

Idag ska jag till Karlskrona för att shoppa en massa tillsammans med Nea, mamma & pappa. Alltid trevligt med lite shopping ;) Dock läste jag i mitt horoskop idag att jag skulle vara försiktig med inköp för det skulle inte löna sig... Ehm, like I care? Jag ska shoppa så mycket som jag hittar nu när jag väl har pengar ;D

Dock är det inget speciellt jag är ute efter, var ju i Kristianstad bara för ett par veckor sedan. Men ska ha lite smink till balen och ett par skor till hade ju inte heller suttit fel. Får väl se vad som finnes! Bye bye, see you later.

tre söta klänningar från Asos


I just don't know what to do with myself

Snart flippar jag seriöst ut. Orkar inte med mitt liv längre, eller rättare sagt: orkar inte med allt som ska göras & hinnas med. Jag har tusen grejer att göra hela tiden, det går inte en enda dag utan ett måste. Skola, jobb, fester, ärenden, grejer som ska köpas/fixas, människor man måste träffa, möten, träning... You name it. Även om jag har väldigt roligt också så är det ständigt en press.

Jag tror att det är därför jag mår illa. Att jag inte får sova riktigt heller gör väl också sitt till, I guess. Det enda jag önskar just nu är att få sova till tio, eller i alla fall nio, någon gång. Det hade varit så jävla underbart. Är t.o.m. stressad i drömmarna... Drömde om balen inatt & allt blev kaos, vaknade och sen kunde jag inte somna om. Som vanligt, jag hatar detta. Tänker på tok för mycket.

Vill njuta av den här otroligt roliga tiden med studenten samtidigt som jag tycker att det kommer vara otroligt skönt när det är över och jag slipper allt. Fast nu är ju inte det heller sant för min del... Fuck it. Ett prov till. Ett endaste prov till. Sen är det över. Sen slipper jag skolan så länge som jag vill. Längtar tills dess, önskar bara att det är lika nära dit för mig som det är för alla andra. Det känns bara så orättvist & bittert just nu.

Oj, blev ett långt inlägg. Ska inte gnälla mer nu, men vad ska man annars göra såhär på morgonkvisten & man inte har någon att prata med? Tack för mig.

dubbelt upp

dubbelt

Minnie Driver vs. Ali Larter.
För det första så tycker jag inte att klänningen i sig är särskilt snygg... Så jag tycker inte att den riktigt gör sig på någon av dom. Ali Larter ser väldigt manlig ut i sin tycker jag så i denna tvist dömer jag (är fortfarande lite inne på sånt efter provet i rättskunskap, haha...) nog att Minnie Driver är finare i sin p.g.a. det plus att hon hade gjort ett finare val av skor till. Dock är alltid Ali väldigt
söt ändå.

antal-lista

Antal...
... gånger du vart kär: oj, vet inte riktigt. Räknas allt när man var liten? ;D
... gånger ditt hjärta brustit: ett par gånger, typ.
... hjärtan brustet på grund av dig: no idea, inget antar jag.
... tjejer du kysst: hehe, en.
... gånger ditt namn varit med i tidningen: oj, vet inte riktigt. Några gånger eller nåt.
... ärr du har på kroppen: en hel del små, ramlade & slog mig alltid som liten ;D
... grejer du är allergisk mot: tre - gluten, mjölk & kvalster.
... inlägg du har gjort i bloggen: 1629, hehe...
... gånger du varit utomlands: fyra - Polen, Sunny Beach, Barcelona & Prag (nej, räknar inte Danmark).
... gånger du varit full: som om man håller räkningen? ;D
... band du sett: Gyllene tider, Magnus Uggla, BWO, Snook, Melody Club... Bland annat, har inte riktigt koll på hur många. Men i sommar blir det i alla fall The ark! :D