jobb idag igen

Ska ta och cykla in till stan om en stund. Börjar inte jobba förrän ett idag men tänkte göra lite ärenden på stan först, grejer som behöver fixas & sådär. Sen jobbar jag till halv åtta ikväll. Blö. Har inte orkat med så mycket idag även om jag vaknade tidigt... Har mest suttit här, kollat på tv & Legally blonde 2 och gjort müsli. Anyways: ha en nice dag allihopa! :D


Tisdagstema - stökigt

tisdagstema

Veckans Tisdagstema är stökigt så vad passar bättre än en bild från hur det brukar se ut efter lite förfestande innan utgång på Lorden? Och detta är bara bordet, ni skulle bara veta hur golvet brukar se ut ;P Bilden är från
denna förfesten med tjejerna i vintras då jag hade sjuuukt skoj!

müsli är mums

Uppe med tuppen idag så passar på att göra lite müsli som är inne i ugnen just nu. Är ju allergisk mot gluten & mjölk och det finns därför inte särskilt mycket utbud på diverse saker så jag brukar göra min egen müsli som är sinnessjukt god. Enligt mig. Tänkte passa på att bjuda på detta goda recept:

2 dl solrosfrön
2 dl kokos
1 dl hela linfrön
1/2 dl råsocker
9 dl havregryn
(1-1,5 dl hackade mandel/hasselnötter)
5 msk rapsolja
2 dl vatten
russin efter smak

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser förutom russin. Blanda sedan vatten & olja och häll sen det sakta i de torra ingredienserna samtidigt som man kramar ihop allt så att det blir lite halvgeggigt. Det ska hålla ihop men inte kleta.
Bred ut blandingen in en långpanna och sätt in den i ugnen i ca 30 minuter. Jag brukar röra om minst var tionde minut för att det inte ska bränna och låta det vara inne mer än 30 minuter, men det är ju som man själv tycker. När man själv anser att det är färdigt så tar man ut det ur ugnen och blandar man i så pass mycket russin som man vill ha.


rea på Asos



Asos har rea för tillfället så jag kollade igenom alla sidor och hittade lite granna som jag skulle kunna tänka mig att beställa. Titta går ju liksom även om jag inte kommer ta mig för att beställa :P Dyrt är det inte i alla fall, det blåa linnet t ex kostar bara 119 kronor!

hej & hallå

Idag har det varit jobb som gällt från åtta till klockan två. Tycker om de passen bra mycket bättre än de när man får sovmorgon men slutar sent. Jag är ju ändå uppe så tidigt ;) Denna veckan blir det för den delen rätt mycket jobb: tisdag, torsdag, fredag & lördag. Men pengarna är väldigt efterlängtade så jag klagar absolut inte!

Nu har jag precis tagit en lång dusch och lyssnar på all den sjukt bra musiken som jag tipsade lite om innan. Älskar Kapten röd, hela skivan är megabra! Vet inte riktigt vad jag ska hitta på resten av kvällen nu men är öppen för förslag ifall det händer något ;D

Förresten så shoppade jag ju självklart lite i Helsingborg också, vilket jag glömde skriva om. Dock inte så överdrivet mycket eftersom jag ville spara lite pengar till nästa vecka då jag ska till Ullared. Men ett sovlinne med tillhörande shorts med Hello Kitty på från H&M, ett brunt linne från Gina Tricot och två stycken filmer (
Smekmånaden & Forrest Gump) inhandlades i alla fall.


Lindsay Lohan

Lindsay Lohan

hittade denna bilden på Lindsay Lohan. Jag gillar den, hon ser glad & naturlig ut!
det är en sån här bild som får folk att gå & köpa coca cola...

Tjuvlyssnat

Flicka ~6 springer fram till sin lillebror ~4 som har på sig en Spindelmannentröja och äter en Spindelmannenglass. Det märks att flickan är arg på sin lillebror.
Flickan (skriker): Spindelmannen är gay!

music for this week

Svenska Akademien - ctrl-alt-del
Plain white T's - hate
Kapten röd - mördare
The Ark - prayer for the weekend
Svenska Akademien - framåt
Yellowcard - shrink the world
The all american rejects - can't take it
Kapten röd - stjärnorna finns här
Erik Segerstedt - how did we change
Stone Sour - through glass
Tokio Hotel - monsoon
Justin Timberlake - lovestoned I think she knows

Helsingborg



Helgen i Helsingborg har varit riktigt jävla nice och helt annorlunda jämfört med hur det brukar vara, eftersom vi var där under festival och därmed en massa nice uppträdanden! Efter en dag fylld med shopping så kollade vi först på Erik och därefter Rix FM där det var en massa olika artister: Ola, Danny, Emilia, Velvet, Magnus Carlsson & Blue Lagoon. Tyvärr missade jag Ola & Danny eftersom jag sprang vidare till ett annat ställe för att titta på Svenska Akademien som jag prioriterade mer, även om det var sjukt bittert att jag missade Ola. I alla fall så var Svenska Akademien sjukt bra och de spelade favoriterna "framåt" & "ctrl-alt-del" - underbart! :D

Det bästa av allt på hela helgen var det oväntade: Erik bodde på vårt hotell, på vår våning och gick in i vår hiss precis efter oss! Jag & Nea blev alldeles till oss och betedde oss som ett par fjortisar som nyss sett Darin. Typ. Vi mötte honom inte bara en gång utan flera gånger och tillslut var vi ju tvungna att ta ett kort på oss tillsammans med honom som ni ser ovan ;D Haha, vi är så snygga.

Vi hade även en modevisning av Lars Wallin på vårt hotell och fick gå in på hotellet på en röd matta med vakter som kollade kritiskt på oss, haha. Det var kändisar överallt kändes det som! Såg även en liten stund på Andreas Johnsons spelning och sprang förbi en megastressad Danny...

Och så vill jag bara tillägga hur mycket jag älskar staden Helsingborg, med eller utan kändisar. Vill sjukt gärna flytta dit, ska flytta dit. Plus att det fanns ett bra utbud på söta killar där ;)

Tjuvlyssnat

Ett medelålders par tittar på reakläderna på Åhlens. Kvinnan provar en vit kavaj med små veck på ryggen, men den är lite för liten och det ser ut som hon får en puckel.
Mannen: Den var väldigt fin? Men den skulle nog passa bättre på en normalt formad kvinna!

bye bye!

nea

Bloggen strulade igår och ville inte riktigt fungera, därför blev det inte heller mer uppdaterande. Efter dagen på landet var jag bara hemma en liten stund innan jag drog till Fredrik där även Nea & Lizze befann sig, och sen kom Alle också. Blev rätt tidigt eftersom jag var trött och jag & Nea skulle upp tidigt idag, men det var trevligt så länge det varade :D

Nu är det mesta packat & klart. Ska bara borsta tänderna & packa ner tandborsten :P Har med mig onödigt mycket kläder för att vara iväg en natt, men bättre för mycket än för lite säger jag ;) Helsingborg - here we come!

bönderna & jag

Idag ska jag som jag skrev igår ut på landet till min mormor & morfars torp tillsammans med systeryster & den stora magen. En tur dit är verkligen sommar för min del! Älskar att vara där ute eftersom det är sådana kontraster med livet här: helt tyst & fridfullt. Riktigt skönt som omväxling när man behöver varva ner lite. Tråkigt att det inte är så bra väder bara men det är trevligt ändå även om det nu inte blir något bad i den läskiga sjön.

Vet inte riktigt när jag kommer hem ikväll, men den som lever får se. Någonting ska i alla fall hända ikväll också även om jag för tillfället inte har en aning om något. Måste köra sis till Bromölla innan jag ska hem med. Blö. Tråkigt att köra därifrån alldeles själv ju.. Anyways, ha en nice dag allihopa! :)

Kristen Bell photoshoot


Tjuvlyssnat

Pojke ~10 (till sin mamma ~40 som just har tänt en cigarett): Jag borde få en krona för varje gång du röker.
Mamman: Då ska jag ha en krona för varje gång du kissar på dig.

lånad av Jehona

Favorit...

... klädesplagg: klänningar funkar alltid!
... drink: hrm, vet inte riktigt. San Fransisco kanske?

... dryck: havremjölk & mineralvatten.

... stad: Barcelona.

... musikgrupp: Panic! At the disco.

... musik: det mesta, men alltid reggae. Inte skrikmusik dock.

... snacks: cashewnötter... Ååh.

... stilicon: Kate Moss.

... parfym: har ingen megafavorit, men gillar Moschino - I love love.

... sport: trampolin.

... magasin: Cosmopolitan & Solo.

... bok: Harry Potter.

... serie: That 70's show.

... skådespelare: oj, har hur många som helst! Bl a Johnny Depp. 
... hemsida: får väl säga blogg.se, hänger alltid här ;D


dubbelt upp

dubbelt

Jessica Biel vs. Sarah Jessica Parker.
Klänningen gör sig ju mycket bättre när man bär den som SJP gör, när man får se allt och att man ser att det är en tubtop. Man ser ju inte riktigt hur den sitter på Jessica Biel, inte lätt att jämföra då! Men bara eftersom jag inte diggar SJP så överdrivet mycket så säger jag att Jessica Biel är snyggast i den ;P Hennes jacka var snygg i alla fall!

a hard work, work

Jag har jobbat hela långa dagen idag också, men nu ska jag inte jobba förrän på måndag igen. Riktigt nice. Hela helgen ledig för en massa skoj :D Först imorgon ska jag till mormor & morfar ute på landet med sis för att vila upp mig lite, sen blir det nåt skoj på kvällen och resten av helgen ska ju spenderas i Helsingborg. Kommer bli bättre än bäst. Laddar med en massa musik från Svenska Akademien för tillfället. Oh yeah...

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Känner mig rätt död just nu det blir säkert att jag sover tidigt ikväll... Dvs om inte mina ben tänker fortsätta jävlas med att röra på sig hela tiden. Egentligen vill jag se
10 orsaker att hata dig som är på 5:an klockan tio ikväll men kommer aldrig orka hålla mig uppe ;D Tråkig man blir när man jobbar egentligen. Blö.

3 goda ting från Asos



black and white.

ups & downs

Positivt:
- har internet igen, måste nämnas ju ;)
- roliga minnen från festivalen håller i sig.
- kapten röd - stjärnorna finns här, sjukt bra låt!
- första lönen igår, dock bara för 6 timmars arbete men iaf ;D
- ska till Helsingborg i helgen med mamma, pappa & Nea vilket betyder shopping, mys på hotell, bl a
Ola, Erik & bäst av allt - Svenska akademien!
- H&M-katalogen kom idag & jag är sugen på att beställa ;)
 
Negativt:
- jobb jobb jobb (vilket även dock är positivt, tar så mkt extratider jag får).  
- mår fortfarande illa. Att käka tabletter i två veckor hjälpte inte och inte heller att inte äta frukt i en vecka (ja, jag fick inte äta frukt på en vecka! Nära döden-upplevelse).
- benen krampar som aldrig förr, det är nog jobbets fel eftersom jag aldrig får sitta. Detta leder även till att jag får svårt att sova eftersom benen rör på sig hela jävla tiden. Blö.
- jobbet fuckar även mina knän, men nog om fysiska besvär nu va? :P
- det är inte lätt när det är svårt...

Och jag ska lägga in alla bilderna från helgens partajande på Bilddagboken när jag får tid, men orkar inte just nu... Det är för mycket och tar för lång tid :P


Tisdagstema - favorit

fruktsallad

P.g.a. saknaden av internet plus en massa annat att göra (typ jobb & festival) så har jag missat två stycken Tisdagstema. Tänkte därför i alla fall göra en och valde mellan värme & favorit och tyckte favorit lät lite roligare... Och ovanstående är en självklart favorit för min del! Kärlek.

vågen, tack!

Jag har internet igen. Wooho! :D Håller för tillfället på att uppdatera mig på alla bloggarna, det är helt sinnessjukt vad mycket man missar... See you later.

Östersjöfestivalen

Nej, mitt internet är fortfarande inte tillbaka utan jag sneakar hos mormor & morfar igen. Skjut mig. Jag har allvarliga abstinensbesvär och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till snart. Kommer troligen inte få det förrän början av nästa vecka. Baah.

I alla fall så har festivalen här i lilla Karlshamn varit riktigt nice i år, bättre än föregående år i alla fall. Dock förstår jag aldrig att man inte träffar så mycket folk man tror att man ska träffa även om man träffar folk hela tiden. Eeh, det lät flummigt men det är så det är :P ALLA är på stan men ändå ser man inte de man förväntar sig att man ska se liksom.


På onsdagen så mjukstartade festivalen med att Martin Stenmarck, Rhu & The Ark spelade på torget. Självklart skulle vi dit! The Ark var självklart bäst för Ola Salo är så jävla härlig! ;D Men Stenmarck var också bra och det okända bandet Ruh en positiv överaskning, dels p.g.a. musik och dels p.g.a. den söta sångaren ;P Hehe...

Dagen efter hände det inte så mycket, alla skulle jobba så typ inga skulle festa. Var bara inne i stan för att kolla runt lite och lyssna på reggaebandet Roxanne, som jag gör varje år. En lugn, men dock trevlig kväll.


Efter jobb heeela långa fredagen så var jag laddad för party party! Förfest hos Alle var bestämt så efter lite snabbt fixande så åkte jag dit där resten av folket befann sig, eller rättare sagt Nea och alla killarna :D Trevligt som fasiken var det i alla fall, både hos Alle och när vi sprang runt på stan.


Lördagen var sista festivaldagen och självklart var det party som gällde då också. Hade turen att vara ledig från jobb hela helgen så jag slapp tänka på det - sjukt nice! Först var jag på förfest hos Lizze med tjejerna (Elin, Cassa, Karin, Tessan & Frida) vilket var mycket trevligt, som alltid :) Sen drog jag vidare till stan där jag sprang fram & tillbaka mellan dem jag ville träffa, skönt för en gångs skull. Pratade lite här, pratade lite där och lyssnade ännu mera på Roxanne. Med andra ord en mycket trevlig kväll det också och ett bra avslut på festivalen.

På söndagen sen var jag rent ut sagt död av allt festande & jobbande, hehe... Men det var det värt. JAG lyckades t.o.m. sova till kvart i elva. Helt sinnessjukt vad chockad jag blev när jag vaknade! Tyvärr verkar det inte hålla i sig utan måste ha varit ren utmattning eller något för idag vaknade jag som vanligt. Too bad.

Jaja, hoppas att ni inte glömmer bort mig medan jag är borta... Vill verkligen ha tillbaks mitt internet så snart som möjligt. Det enda jag gör nu istället för att fördriva tid är att kolla på alla de That 70's show-avsnitt som vi har inspelade, vilket är typ 10 band eller nåt. Haha! Ha de nice & miss me while I'm gone ;)  

I'm alive?

Well, almost. Det är nästan som att jag dör faktiskt. Den förbannade åskan som härjade igår morse ville tydligen slå ner i vårt modem. Tack för det. Utan internet ett bra tag framöver med andra ord. KRIS! Men nu vet ni i alla fall att det troligtvis kommer vara lite tomt här ett tag, det är bara till att hoppas att jag får tillbaks internet relativt snart...

Just nu sneakar jag lite på mormor & morfars dator innan jag ska ut i det fina vädret för att klippa gräsmattan. Som tur är har jag en hel del för mig den närmaste tiden vilket betyder att jag ändå inte hade haft så mycket tid över till datorn i alla fall... Denna veckan är det nämligen den s.k. Östersjöfestivalen i lilla Karlshamn! :D Det betyder att min vecka kommer se ut ungefär såhär:

Onsdag: The Ark på torget (även Martin Stenmarck men hallao, The Ark är viktigast).
Torsdag: jobb på Hemköp sen in till stan för att kolla läget och självklart lyssna på bandet Roxanne, som alltid.
Fredag: jobb på Hemköp hela dagen igen sen party party för hela slanten ;)
Lördag: ledig, vilket betyder slappa och sen party all night long! :D Igen.

Nej, nu ska jag sätta igång med att klippa gräsmattan ("och den blir såå fin!") men nu vet ni i alla fall vad jag kommer göra framöver: jobba & partaja! ;D Ses i vimlet, kanske.  

Rihanna i Paper Magazine


Och Rihanna är lika gammal som mig? Hrmpf...

home sweet home

Var riktigt fundersam igår kväll om jag skulle gå & jobba på Hemköp idag eller inte. Har nämligen inte mått riktigt bra på hela helgen och kände mig totalt utmattad igår. Men jag tänkte att det är lika bra att ta sig dit så jag knarkade lite panodil & allt har faktiskt flytit på bra hela dagen. Nice.

Innan jobbet var jag och käkade megagod lunch på thairesturangen med mamma & pappa. Förstår inte vad det är med mig & thaimat. Jag bara fullkomligt älskar det och kan inte tröttna på det, skulle kunna äta det all the time känns det som. Mhm... Lär bli en del thaimat för min del under festivalen i helgen i alla fall eftersom jag inte tål den andra typiska festivalmaten som typ langos, men det gör inte mig nåt ;)


Tjuvlyssnat

Två pojkar 11 sitter och pratar om musik och olika artister.
Pojke 1: Du, vet du vad jag hittade i pappas garderob?
Pojke 2: Vadå för nåt?
Pojke 1: Några skitstora CD-skivor. De är jättebigga och går inte in i CD-spelaren!

on the premiere

Harry Potter

På tal om Harry Potter så hittade jag den här bilden från premiären av filmen. Det man tänker mest på när man ser dom och filmerna är hur stora de har blivit sedan den första filmen. De var ju
hur små som helst på den tiden! Det känns som om man har följt deras uppväxt eller nåt, haha. Men de får nog skynda sig att spela in de sista filmerna innan de blir för stora...

Tjejsnack v. 29 - vad har du alltid hemma?

I skafferiet?
russin, "yoghurtpulver", havregryn, glutenfri mix & min hemmagjorda müsli.

I kylen?
havremjölk & mineralvatten.

I frysen?
frysta blåbär, hallon eller björnbär. Och nallebröd & annat jag bakat själv såklart.

I kryddhyllan?
salt, peppar, chilipulver, kanel & vanlig grillkrydda.

I fruktskålen?
ananas, banan & äpple finns alltid men även oftast kiwi, vindruvor, sharon, mango, nektarin... Ska man ha fruktsallad ska man ha mycket, utom päron & melon för det är inte gott.


Harry Potter & Fenixordern


Igår var jag på bio med Nea, Alle, Jenny & Erik och självklart var det den senaste Harry Potter-filmen vi såg. Vad annars? Jag mår alltid lika dåligt när jag ser filmerna eftersom jag är en riktig fantast av böckerna så blir jag alltid lika irriterad eftersom de ändrar, tar bort och lägger till så mycket. Men den här gången får jag faktiskt säga att de hade gjort det bra och det var inte lika irriterande som det brukar vara, även om det var en hel del reducerat & ändrat även denna gång. Såklart. Detaljer & sådant där som jag tycker ska vara som de är i boken ;P

Det märktes även tydligt att det var en ny regissör i den här filmen, både på miljö & filmning. Men han har gjort filmen väldigt bra ändå tycker jag. Anyways: den var nog bäst av filmerna hittills! Och det är ett bra betyg från mig som är väääldigt kritisk mot filmerna :P

Sen älskar jag skådespelaren Helena Bonham Carter som spelar den elaka Bellatrix i filmen. Litet dilemma där för jag älskade henne även om hon var hemsk, dock är hon perfekt för rollen!

säger som Zazu

Detta är en sån här dag då man bara vill försvinna typ. Dagen började skit & fortsätter samma väg. Men vädret är i alla fall relativt fint. Något positivt!
Klockan är inte ens elva och jag har en hel dag kvar att fördriva. Än så länge har jag fördrivit tiden med att sitta här, göra en massa mat-test (resultat: jag är äpple, blåbärspaj, biscotti, McFlurry & vaniljglass), läsa Cosmopolitan, städa upp efter igår och lyssna på musik. För tillfället får jag en massa musik från Alle som förhoppningsvis & troligtvis är bra :D

Nu ska jag nog se den andra filmen som Fredrik skickade till mig i veckan -
Because I said so. See you later.

Rihanna goes yellow

rihanna

Diggar denna bilden på Rihanna. Den är häftig.

tidsfördriv

Vad ser du mest fram emot inom de kommande sex veckorna? en massa stuff: östersjöfestivalen, Helsingborg, Ullared...
Vilken är den senaste filmen du såg? 
The arrival
Vad föredrar du; att skicka sms eller att ringa? beror på vem det är jag söker.
Vad gjorde du mitt på dagen igår? bakade :D
Vilken färg har dina ögon? blå.
Vad har du på dig just nu? blå/vitrandiga pyjamasbyxor & linne med Snobben på.
Vad fruktade du skulle komma och ta dig på nätterna när du var liten? spöken! :O
Vad gillar du med hösten? färgerna, & min födelsedag såklart ;)
Vad gillar du med vintern? julen :D
Vad gillar du med sommaren? vädret.
Vad gillar du med våren? att allt blir grönt.
Föredrar du strumpor, skor eller barfota? strumpor eller skor. Inte barfota iaf!
Vad var det senaste du åt? nallebröd till frukost.
Vad är fin favoritdessert? kladdkaka funkar alltid.
Är dina föräldrar gifta/separerade/skiljda? gifta & lyckliga, hoppas jag :P 
Gillar du kinesisk mat? oh ja :D Fast thaimat är ännu bättre!
Gillar du kaffe? doften älskar jag men inte smaken :P
Vad dricker du på morgonen? oatly havremjölk.
Sover du med näsan mot väggen eller vänd mot resten av rummet? mot väggen. Oftast.

crap

Vaknade tjugo över sex idag också. Försökte somna om. Det gick inte. La mig i soffan & kollade på That 70's show. Försökte somna om igen. Det gick inte.

Såklart. Vad är det för fel på mig? Skjut mig.


kakbak x2


Idag har jag varit väldigt effektiv och bakat två grejer: biscotti & persiska valnötskakor. Båda är relativt nyttiga och sjukt goda, i alla fall enligt mig som älskar nötter. Det är typ jag som har cravings istället för sis, haha! Är inte alls sugen på godis, choklad & sånt nu för tiden, men nötter - mums! :D Speciellt cashewnötter... Anyways så har ni båda recepten nedan.

Biscotti (första bilden):
1 ½ dl sötmandel
1 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
finrivet skal av 1 citron
1 ½ tsk bakpulver
2 dl mjöl

Rosta mandeln i en torr stekpanna, låt svalna och grovhacka. Rör samma ägg och socker, tillsätt sedan vaniljsocker, salt och citronskalet. Rör om och blanda sedan i mjöl, bakpulver och den hackade mandeln. Rör ihop till en kladdig smet. Forma det till 4 stycken längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Skär sedan längderna i breda bitar direkt när de tas ut ur ugnen och låt sedan svalna.

Persiska valnötskakor:
3 dl hela valnötter
3 äggvitor
1 dl socker
½ tsk vaniljsocker

Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll i socker & vaniljsocker och rör om. Häll sedan i valnötterna och rör om försiktigt. Klicka ut med matsked på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Spice Girls reunion

spice girls

Såhär ser de ut nu för tiden, annat var det förr. Undrar hur den här återföreningen blir...
Okej att de var mina stora idoler 1997. Inte 2007. Men vi får väl se!

godmorgon?

Nej, inte precis. Somnade med huvudvärk, vaknar med huvudvärk. Klockan tjugo över sex. Tack för det! Omöjligt att somna om (som vanligt) så jag ställde mig & tränade innan frukost istället. Har inte haft tid att träna "på riktigt" på hela veckan, bara cyklat till jobbet typ. Illa för en träningsberoende som jag ;D

Är ledig från allt vad jobb heter (alla tre t.o.m.!) hela helgen - sinnessjukt nice! Därför ska jag ta vara på det och bara slappa. Och vara deprimerad också såklart. Mamma, pappa, sis & Kenty är nämligen på reggaefestivalen Öland roots hela helgen och jag kunde inte följa med eftersom jag jobbade igårkväll. Bittert. Riktigt bittert. Jag som sjukt gärna ville se Svenska Akademien... Men får se det positiva: är hemma själv hela helgen vilket betyder grillning at my place med trevligt människor ikväll :D

människor är hemska

"Jag tycker verkligen inte om mina barnbarn. Jag verkligen hatar dem och tycker att de är fula. jobbiga, dryga. Står inte ut med dem. / Birgitta"

Jag blir fasiken rädd när jag läser på
biktsidan :O Troligtvis är i och för sig allt inte sant men en hel del är nog det... Tänk om det hade varit min mormor! :P

vart är sommaren?


I'm very skum

Det är konstigt var "beroende" man är av alla bloggar man läser egentligen. Man läser dom så mycket att det nästan känns som om man känner personerna. Jag har drömt flera gånger att jag träffat olika bloggare och inatt så var det Lilijas tur att vara min bästa kompis i drömmarna. Haha, skumt värre!

Idag så börjar jag inte jobba förrän klockan två. Sjukt skönt! Hade tänkt att ta en välförtjänt sovmorgon men icke sa Nicke. Klockan kvart i sju vaknade jag och kunde inte somna om... I vilket fall så är det skönt att ha några timmar ledigt, för det känns som en evighet sedan, sen är jag inte hemma ikväll förrän halv elva kanske. Puuh.

Förresten så vill ni veta den bästa nyheten ever: jag ska bli gudmor åt det lilla livet som systern min ska ploppa ut! Ååh, världens bästa ska jag vara också! Nu måste jag köpa en sån där tröja som det står "jag har världens bästa moster" på ;)


omvända roller?

Mamman (gnälligt till dotter ~5): Nu är jag trött på det här! JAG VILL ÅKA HEM!
Dottern (ilsket): Så här blir det varje gång JAG ska prova kläder!

dubbelt upp

dubbelt

America Ferrera vs. Elisha Cuthbert.
För mig är det ett lätt val (kanske bara för att jag diggar henne som fasiken eftersom hon är med i en av mina
favoritfilmer, vem vet...): Elisha. Jag tycker att hon gör det hela väldigt bra även om America självklart också är väldigt söt. Den passade Elisha mer helt enkelt plus att hon har snyggare skor till!

shoppingen i Växjö

I'm back! Nu har jag förhoppningsvis lite av ett liv igen ;) Har nog aldrig varit såhär trött i hela mitt liv känns det som (troligen inte sant men i alla fall). Jobb jobb jobb. Anyways så tänkte jag börja med att visa er det som shoppades i Växjö med Nea i onsdags. Inte överdrivet mycket men lite blev det ändå :)

1. trosor på H&M: Snobben & Hello Kitty. Rea t.o.m! ;D
2. tunika/klänning från H&M - megasöt!
3. almanacka från Åhléns. Ett måste, min andra tar slut om ett par veckor.
4. kofta från JC. Även det rea, rea är fasiken bäst.
5. necessär med Hello Kitty från H&M.


a lot to do

Det kommer nog att vara dött här i ett par dagar nu för jag har riktigt mycket att göra. Imorgon jobbar jag först på Hemköp åtta till tolv, sen ska jag klippa gräsmattan hos mormor & morfar och tillsist ska jag passa tösen... Jobb gånger tre alltså. 
 
Idag har jag varit i Växjö hela dagen med Nea vilket har varit mycket trevligt :) Uppdaterar när jag får tid igen om det som shoppades, hehe... För en del blev det trots allt! Just nu sitter jag på mitt andra jobb och kommer vara här till tio. Kommer troligen slockna direkt när jag kommer hem. Och förresten: skjut mig.

vad väljer man?

1 påse chips motsvarar 15 st bananer.
1 pizza motsvarar 3,7 kg broccoli.
1 chokladkaka (100 g) motsvarar 10 st äpplen.

Hrm, okej: undra om man ska vara nyttig eller inte... ;)

skor från Asos

asos skor

Kollade precis in Asos nyheter och hittade de här söta skorna.
Finns även i guld och kostar bara typ 223 kronor!
ååh, give me please?

godkväll!

Puuh. Nu kan jag äntligen slappna av. Har jobbat hela dagen, eller rättare sagt från tolv till halv sju. Hela dagen för min del, för så känns det i alla fall. Mitt längsta pass hittills t.o.m, har ju rätt chilliga tider i vanliga fall ;) Har inte hänt så mycket: lagt upp fick, skivat skinka & grillat kyckling som alla andra dagar. Haha!

Nu sitter jag här och kollar en massa bloggar, lyssnar på nice musik och pratar med folk på msn. Ska sova tidigt ikväll för jag känner mig som en zombie...

Är ledig imorgon, sen jobbar jag både torsdag & fredag. Jag & Nea hade egentligen planerat att åka till Ullared och shoppa loss imorgon men det gick tyvärr inte så istället ska vi ta en trip till Växjö :D Skojigt värre!

Tisdagstema - nostalgi


Har inte gett nåt bidrag de två senaste veckorna eftersom jag varit iväg och sådär. Men nu ska jag komma igång igen tänkte jag! Denna veckan var temat nostalgi och då tog jag bilder på det som jag kopplar ihop mest med min barndom: smådjur (som jag & Jenny kallade dom). Dessa små leksaker lekte jag i princip alltid med och hade hur många som helst! Nostalgi om något.

i brist på annat att göra

Hatar du mer än tre personer? tveksamt... Hata är ett starkt ord.
Har du någon gång försökt ta ditt liv? icke.
Hur många hus har du bott i? 1, vårt nuvarande gula tegelhus :P
Vilken är din favoritglass? Tofulines moccaglass :D Om jag hade tålt mjölk: nogger, 88:an & magnum mandel. Ååh...
Vilka är dina favoritskor? mina
svarta ballerina, tror jag. De används mest i alla fall!
Äger du en Britney Spears cd? nej, men en singel: crazy ;D
Säg något du alltid tänker på? hur jag ser ut, ytligt men sant.
Vilken musik tycker du bäst om? det mesta, men reggae funkar som sagt alltid.
Favoriträtt? tacos, thaimat, spaghetti & köttfärsps är favoriterna.
Är du förlåtande? ja.
När grät du senast? i helgen.
Vad är ditt smeknamn? vanten ;) daah! Men även pem, emms, pemms.
Är du nöjd med ditt liv? ibland, ibland inte.
Gillar du dig själv? ibland, ibland inte.
Är du närmare din mor eller far? lika nära, tror jag.  
Vad skulle du göra om du fick vara motsatta könet en dag? gissa ;)

Sarah Michelle Gellar

sarah

På premiären av filmen
Hairspray häromdagen såg Sarah Michelle Gellar ut såhär. Det är inte ofta man ser något om henne nu för tiden tycker jag. I vilket fall så gillade jag klänningen - megasnygg!

kärlek

Just nu sitter jag och äter frukost. Jag älskar frukost. Det är det absolut bästa målet på hela dagen. Jag förstår mig inte på människor som inte äter frukost utan typ bara dricker en kopp kaffe. Fatta mycket de går miste om, sinnessjukt. Jag kan sitta på kvällen och längta till frukosten bara för att det är så gott! ;D

Och det jag äter är antingen nallebröd eller yoghurt/fil med min egengjorda müsli. Och självklart alltid havremjölk till. Mums! Innan brukade jag variera mig mer: havregryns-
gröt, rispuffar, toast, yoghurt, knäckebröd, riskakor... Men nu är jag för fast i dessa två saker att jag inte vill ha nåt annat ;) Vad äter ni till frukost?

3 söta linnen från Asos


blö

Jag är typ död, fortfarande lite light-bakis kanske? ;D Haha, nejdå är bara trött som fasiken. Har hunnit med lite idag ändå:

- jobbat på Hemköp.
- bakat
nallebröd.
- diskat en massa (bara för att jag är så snäll, hihi).
- målat naglarna.
- kollat på Georgia rule.

Har dock inte kollat färdigt på filmen än, har sett halva typ. Min favorit Lindsay Lohan är ju med så har velat se den ett tag och blev megaglad när Fredrik skickade den till mig igår :D Ska kolla klart nu tänkte jag för sen har jag annat att göra: duscha, laga spaghetti & köttfärssås och sen ska jag hälsa på mina kusiner ikväll.

update:
gillade filmen som fasiken, absolut sevärd! :D

yeah, right!

"I've never substituted a meal for a salad in my life" 
- Nicole Richie, i brittiska Marie Claire.

Sarah Jessica Parker

sjp

Är inget stort fan av Sarah Jessica Parker i vanliga fall och förstår mig inte riktigt på dom som typ avgudar henne och tycker hon är bra & klär sig snyggt. Jag tycker mest att hon är överskattad. I alla fall så såg hon ut såhär på röda mattan häromdagen. Stilikon? I don't think so!

Jag undrar faktiskt var hon tänkte. Eller så tänkte hon inte alls.

today

Har haft en mycket trevlig dag, därför har det inte heller blivit så mycket med bloggandet. Igen. Otroligt seg hela förmiddagen efter igår (light-bakis, kanske? :P) så då låg jag mest i soffan & kollade på Ice age 2. Sen fick jag ju ta tag i mitt liv och gick då ut och gick en trevlig runda med Elin :) Längesen vi sågs nu ju eftersom jag har varit iväg och en massa annat har hänt. Sen tyckte Elin att jag skulle sova, haha, men det lyckades jag inte med. Tyvärr :P Istället la jag mig i soffan en stund innan jag ringde Nea som vi hade bestämt. Sen var Nea här ett par timmar, pratade en massa om allt & ingenting :)

Nu ska jag ringa Lizze :D Och just det ja, måste ju städa rummet efter gårdagen också. Har inte orkat göra det än. Blö. Inte så överdrivet fräscht kanske.


pics from yesterday





Fler finnes så småningom när jag får tid i Bilddagboken.

Tjuvlyssnat

En kille ~25 och en tjej ~17 sitter utanför ett tält och diskuterar Snövit och de sju dvärgarna.
Killen: Men vad fan heter den sista? Vi har Prosit, sen har vi Glader och Butter, sen Kloker och Toker, sen är det Blyger? och? hm? Kan det vara nån som är motsatsen till Blyger?
Lång paus.
Tjejen: Player!

party party!

Förfest at my place blev det visst. Nu är de flesta på g: dricker & äter kladdkaka ;D Party all night long people!

Alpha dog

alpha dog

Orkade inte se Pirates of the caribbean 3 idag. Dels p.g.a. att den är lång som fasiken plus att jag märkte (när mamms & papps såg den igår kväll) att det var sjukt dålig bild. Typ "hej, jag har smygfilmat detta på bion", illa med andra ord. Istället fick jag mamma & pappa att se filmen
Alpha dog med mig. Det var ett bra val för jag diggade den som fasiken!

Läste på MovieZine där de bara gav den en tvåa i betyg, vilket jag inte alls håller med om. Det enda jag håller med om i deras recension var att de överanvände ord som "bög" & "bitch", de sa det i varje mening i princip vilket kändes lite tillgjort. Men i helhet tyckte jag att den var bra och jag älskade typ alla skådespelarna. En av mina älsklingar Emile Hirsch var med, kommer alltid att digga honom efter The girl next door, och senare även för Lords of dogtown, älskar båda filmerna (& honom ;D). Även Justin Timberlake var med i filmen, rätt nice även om jag inte något speciellt stort fan av honom. Anyways: en sevärd film! :)

sorry!

Dålig uppdatering nu för tiden, jag vet. Eller för att vara mig då alltså :P Har ändå inte gjort allt som jag hade tänkt mig att genomföra idag. Blö. Har mest varit snäll mot mamma & pappa och hjälpt dom: handla, slänga skräp och bakat (kladdkaka, pundare som jag är! ;D) till deras gäster ikväll. Jag är så snäll, så snäll.

Jag som hade tänkt att hinna med sånt jag inte haft tid med, typ Bella och fixa naglarna. Men icke sa Nicke. Helt plötsligt har hela dagen gått & ingenting viktigt har gjorts trots att jag varit vaken sen åtta. Hrmpf... Ikväll ville jag ju hitta på något roligt och valet stod imorse emellan att dra till Killebom och kolla läget eller en fest i stan. Efter lite prat med Nea så blev det det sista alternativet - nice! Party party med andra ord ;)

3 goda ting från Asos


because I'm bored

Hur spenderar du sommaren? jobbar, reser, festar & njuter av sommaren :)
Vad förfestar du på? groggar eller vin.
Brukar du bli för full? nej, har hänt ett par gånger. Aldrig mer, tack. 
Vad är riktigt jävla töntigt? att försöka vara någon man inte är.
Varför gör du sånna här test? p.g.a. uttråkning, därav ett bra tidsfödriv :P
Schysst film du sett nyligen? såg Madagaskar häromdagen, den är nice. Men idag ska jag se Pirates of the caribbean 3 - meganice!
Vilken sida va du senast inne på? People.com.
Vad köpte du senast? Veckorevyn & oatly havredryck till rasten på jobbet.
Vad drack du senast? havremjölk.
Hur skulle din bästa vän beskriva dig med ett ord? don't know, fråga inte mig!
Vad tycker du om sex and the city? överskattat.
Är du sugen på något nu? nej, mår illa. Som vanligt.
Vilken är din favoritkaka? kladdkaka är alltid sjukt gott. Men biskvi är också mums.  
Vem pratade du med senast? mor min.
Vad lyssnar du på just nu? Frida - dunka mig gul & blå.  
Vad såg du senast på tv? Hope & Faith igårkväll.
Tycker du att det är jobbigt att ringa till någon du inte känner så väl? japps.
Hur mycket surfar du på webben per dag / vecka? hrmpf... en del, så att säga.
Hur ofta borstar du tänderna? oftast 2 ggr/dagen, men ibland 4 :P Hehe.
Detta gör jag när jag är ledsen: lyssnar på musik & håller mig för mig själv.
Bikininångest? mycket bättre på den fronten nu.
Vad gör du när du inte kan sova? läser, tittar på film, tänker...

snigel

snigel

bara för att jag tycker bilden är cool. haha!
plus att det är fullt av sniglar överallt nu för tiden. Nån annan som märkt det?
typ snigel-invation eller nåt.

pantade jävel, som jag skulle sagt

Två killar går fram till en taxichaufför.
Kille 1: Vad kostar det att åka till Gustaf Adolfs torg?
Chauffören: 59 kronor.
Kille 1: 59 för mig och 59 för han, eller hur!
Chauffören (försöker hålla sig för skratt): Ja, ok, låt gå för den här gången.

hej & hejdå

Hur länge kan man underhålla sig med att klicka runt bland de bilder som ändras på Bilddagbokens förstasida? Rätt länge faktiskt. Hehe...

Anyways. Idag blir det troligtvis inte mer uppdaterande här, skulle förvåna mig mycket i så fall. Ska nämligen jobba dubbelt idag också var det tänkt. Först Hemköp (eller
Homebuy? ;D) halv tolv till fem och sen passa den lilla tösen till tio. Trött jag kommer vara sen men vill man ha pengar så! Imorgon tänkte jag vara helt ledig så då ska det slappas & göras nåt skojigt, man får ta vara på tiden.

Förresten har jag Pirates of the caribbean 3 här hemma. Nice.

Jessica Alba in GQ


music for the moment

The all american rejects - can't take it
Adam Sandler - somebody kill me please
Bob Marley - I know a place
Stone sour - bother
Plain white T's - hate
Markoolio - ingen sommar utan reggae
Avril Lavigne - girlfriend
Stone sour - through glass
Aerosmith - living on the edge
Queens of the stone age - go with the flow
Akon - don't matter
Erik Segerstedt - how did we change
Aerosmith - crazy
Adam Sandler - I wanna grow old with you

m. fl, m. fl...

emelie är trötter

Ingen inspiration till något uppdaterande idag, vet dock inte varför. Vissa dagar är sådana helt enkelt... Våra gäster gick precis hemifrån och nu kan jag inte bestämma mig om jag ska passa på att sova eller om jag ska titta på Pirates of the caribbean & lösa korsord i Veckorevyn. Det är inte lätt när det är svårt. Jag får nog kompromissa lite: film & korsord en liten stund & sen sova. Jag är smart ibland.

Krämig choklad

recept
(bild från Tasteline)

Eftersom jag inte har så mycket tid över nu för tiden så börjar jag få lite bak-abstinens. Det är kul att baka, men tiden finns inte. Och så kom jag på att det därför var ett tag sen jag bjöd på ett recept här i bloggen, så här har ni en god dessert (I like it a lot anyways):

300 g mörk choklad
6 ägg
4 msk fruktsocker/vanligt socker
1/2 dl starkt kaffe
1 dl hackade valnötter
kokosflingor

Dela äggen och vispa vitorna till hårt skum. Smält chokladen och häll i äggulorna tillsammans med kaffe, socker & valnötter. Vänd ner smeten i äggvitorna och blanda väl.
Häll i smeten i en smord form, strö över kokos och baka i 200 grader i 10 minuter. Låt sedan kakan stå i kylskåpet minst en timme.

godmorgon

Mycket att göra nu för tiden så bloggen kan inte riktigt prioriteras. Igår jobbade jag dubbelt: först på Hemköp och sen passade jag den lille tösen. Skulle ha gått till Johan och varit trevlig en stund hade jag tänkt men orkade helt enkelt inte. Somnade typ direkt när jag kom hem, hehe.

Imorse vaknade jag av klockan, vilket var riktigt längesedan. Har liksom inte behövt det den senaste tiden :P Ska och jobba nu också, fast bara till tolv som tur är. Jag har såna meganajsiga tider, typ bara tre eller fyra timmar! Stackars lilla Nea som får jobba mycket längre pass... Men så slipper ju hon lukta rökt skinka också ;)

färgglatt från Asos


Lista lånad av kellybellybutton

Namn: Emelie.
Ålder: 18.
Stjärntecken: våg.
Ögonfärg: blå.
Längd: 159,5 ;)

Favoritresmål: mhm, har inte varit på så många ställen ännu. Men vill till en hel del platser: USA, Thailand, Paris, Australien, London... You name it! Älskade dock Barcelona så dit ska jag tillbaks någon gång.
Godaste maten: thaimat is the shit! Men spaghetti & köttfärsås och tacos funkar alltid ;)
Bästa godiset: är ofta inte sugen på godis längre, tyvärr... Men center, romerska bågar & skumbananer är mums. Cashewnötter & russin är kärlek däremot!
Dricker: havremjölk, mineralvatten & te till vardags. Till fest vin, shots & groggar ;P
Musiksmak: det mesta faktiskt! Reggae ligger mig dock varmt om hjärtat.

Vad är det som driver dig att fortsätta blogga?
jag tycker det är roligt, annars skulle jag inte göra det. Nice att skriva av sig också, även om man inte kan skriva vad som helst här längre...
Vad hade du för idé med bloggen från början?
som en slags dagbok, skrev vad jag hade gjort & sådär. Bloggen har ju utvecklats & ändrats en hel del med tiden.
Hur ser ditt liv ut om 10 år ?
Då har jag utbildat mig och har ett fast jobb. Kanske en man att dela mitt liv med också, hehe. Förhoppningsvis! ;D Man vet ju aldrig, livet kan bli hur som helst.

Kommer du fortfarande blogga om ett år?
skulle förvåna mig om jag inte gjorde det, men man vet aldrig!
Läser du ofta andras bloggar? Människor du känner eller inte?
oh ja, läser hur många bloggar som helst för tillfället, både som jag känner & inte känner.


Rhodoskollage

Rhodos by day
rhodos

Rhodos by night ;)
rhodos

(Blev sjukt dålig upplösning and I don't know why, men ändå)

wohoo!

Idag sov jag till kvart i nio. Rekord! Har inte sovit så länge sen jag vet inte när, evigheter sen känns det som. Hoppas att det här håller i sig nu och att jag kommer sova till i alla fall nio i fortsättningen också, hoppas går ju i alla fall :P Nu blir det frukost!

Tjuvlyssnat

Man 1: Vet du vad du är? Du är en coconut... brun på utsidan, men vit på insidan. Som Will Smith, ungefär.
Man 2: Det är jag inte alls! Jag är mer som en chokladpralin. Brun utanpå, och med en liten nöt inuti... Eller vänta... Fan.

(ja, två tjuvlyssnat på en dag. Vara bara tvungen, denna var så ful ;D)

almanacka anyone?

Hittade till den här sidan för ett tag sen. Man kan "göra" sin egen almanacka, eller i alla fall bestämma hur den ska se ut både färg, inuti och vad det ska stå på. Megacoolt ju! Okej att det inte var särskilt billigt (275 kronor) men det är fasiken värt det ändå.

Funderar faktiskt på att beställa en! Man hittar aldrig en som man är helt nöjd med annars så det här är ju smart som fasiken. Speciellt eftersom jag upptäckte idag att jag har mer pengar än jag trodde... Emelie vill spendera! ;D Frågan är bara vilken färg: rosa, ljusgult eller brun?

3 gulliga klänningar från Asos


schysst polare!

Kille ~20 ser vilse ut och verkar försöka följa väginstruktioner från någon över mobiltelefon.
Killen: Ja, jag är vid ICA nu! Skulle det inte vara lättare om du kom ut och mötte mig?
Det blir tyst några sekunder.
Killen (frustrerat): Åhhh! Din jävla rullstol är det värsta som har hänt mig!

saknad

Okej, det är skönt att vara hemma igen: äta riktig mat & sova i sin säng. Men fy fan vad allt kändes bra & lätt där nere. Allt här hemma blev så avlägset... Jag vill faktiskt sinnessjukt mycket tillbaka, men jag ville i och för sig inte ens hem. Haha! Samtidigt som det kändes som har varit iväg jättelänge och det kändes som en evighet man var hemma så gick tiden där nere sjukt snabbt. På tok för snabbt. Helt plötsligt var tiden & allt det roliga bara slut och vi skulle hem. Blö.

Förresten så ligger det en massa bilder i
Bilddagboken, tog ett bra tag att lägga in alla ;D


congratulations

lindsay

Idag fyller en av mina favoriter år. Grattis Lindsay Lohan! :P
Och förresten fyllde Sofie år igår. Grattis! :D

Rhodos

Jag vet inte ens var jag ska börja med att berätta men veckan har i alla fall varit helt jävla underbar. Man kom bort från allt och kom till ett varmt ställe där alla problem kändes avlägsna. Sjukt nice. Jag hade lugnt kunnat stanna där ett tag till men de andra tjejerna längtade lite hem tror jag, men så har ju i och för sig inte jag nåt speciellt att längta hem till på det sättet. Men så ska man ju åka när man har som roligast så man inte har några dåliga minnen sen :)

Den som sa att det inte var så mycket fest på Rhodos (inte ens jag trodde det!) ska bara veta hur fel det är. En jävla massa fest på Rhodos säger jag! Bra mycket bättre än i Sunny Beach till och med, hallao... Detta året bytte vi Grabbarna bus mot några andra (och bättre enligt mig) grabbar. Allas våran käre T har lätt blivit utbytt mot den bra mycket trevligare & charmigare P.K. Hehe ;) Har träffat sjukt trevliga människor: bl a stockholmare, norrmänn, danskar & världens trevligaste tjej Sara.

Mest solade vi en massa och gick i gamla stan och kollade runt men en dag åkte vi på en båttur. Hur mysigt som helst! Kostade en del men det var lugnt värt de pengarna. Vi fick hoppa i & bada i megablått vatten, leta efter champagne under vattnet, åka banan och underhållas av roliga lekar hela dagen. Sen på kvällen samlade vi igen och fick se den film de hade spelat in under dagen :D Och självklart ingick det gratis shots både på dagen och på kvällen...



Vet inte vad jag ska skriva mer om allt, det är för mycket att berätta. Får ta det lite då & då istället... Det har i alla fall tagits en himla massa kort under veckan och visar lite här men lägger upp bra många fler på Bilddagboken så småningom när jag får tid till det. Ovan har ni lite random kort och nedan lite festkort ;) Anyways - titta & njut! :D




I'm back

Nu är vi tillbaka från Rhodos och jag har haft det riktigt jävla underbart. Bra mycket bättre än vad jag trodde t.o.m. ;) Party party, sol & bad för hela slanten! Orkar inte uppdatera om allt nu, tar det lite senare när jag fått alla bilder (har bara en tredjedel av alla bilderna). Men ville bara meddela att jag är back on track, snart i alla fall, och att jag har haft det meganice! :D

update:
kollade precis statistiken under veckan som gått. Litar inte ni på att jag kan hålla mig ifrån bloggandet när jag är på semester eller? ;) Siffrorna har varit förvånansvärt höga tycker jag allt... Synd att det inte varit nåt att läsa bara, haha!