mums & mys

fruktsallad

Resten av kvällen: tv & fruktsallad.
Mucho nice.

resultat av dagen

Dagen på Väla med Lizze har varit mycket trevlig, aldrig fel med en liten roadtrip! :D Väla hade tyvärr inte så mycket att bjuda på idag men jag hittade lite granna ändå.



1. lite smått & gott 2. Hello Kitty-strumpor, megasköna! 3. plånbok från Wedins. 4. Hello Kitty-tröja från BikBok. 5. gråa tights från Gina Tricot. 6. tröja från Gina Tricot.

Inte så överdrivet bra bilder men jag orkade inte anstränga mig, är trött som fasiken & har ont i huvudet :P

Ashley Olsen

olsen

Är inget stort fan av Olsen-tvillingarna precis men denna bilden på Ashley är cool.

dumma horoskop

Kul att läsa detta i dagens horoskop när man ska iväg långt för att shoppa:
"Håll i plånboken i dag. Köp ingenting om du inte måste. Det kan annars bli svårt att få pengarna att räcka till."

As if, jag ska inte hålla hårt i någonting. Jag ska shoppa! ;D

road trip


Idag ska jag till Väla i Helsingborg för att shoppa tillsammans med Lizze. Är helt ledig från allt vad jobb heter och tänkte att det kunde vara kul med en liten road trip och Lizze var på g hon med! :) De andra girlsen dissade dock, sjuuukt illa! ;) Jag var egentligen mycket ute efter en jacka men eftersom jag beställde en igår så ska jag kolla annat istället, hehe.

Ovan har ni i alla fall lite snygga (och kanske mindre snygga, who cares?) posebilder på mig & Lizze. De flesta från Rhodos i somras :D Nu ska jag göra duscha & gör mig lite iordning men ha en bra dag allihopa, see you later!

lyckorus

jacka

Har bloggat om denna jacka tidigare och har velat ha den sen dess.
Tog slut i min storlek direkt men har kollat varje dag om ifall att de fått in den igen.
Man ska aldrig sluta hoppas ;) Skam den som ger sig.

Och idag fanns den ÄNTLIGEN i min storlek. Wooho!
Så nu är den beställd och finns förhoppningsvis i min ägo innan helgen.
Jag struntar i om den inte är särskilt varm. Den är snygg.

Desperate Housewives


Jag tycker, som jag sagt tidigare, inte om att följa serier och försöker helst undvika det. Men va fasiken ska man göra när man har en mamma som följer i princip allt som går på tv!? Så nu har jag fastnat för Desperate Housewives jag med. Ännu en grej att följa. Too bad. Bra är det i alla fall, fast Heroes är bättre. Såklart!

En fråga bara för mig som är relativt ny att följa serien, varför är inte Marcia Gross med längre?

garderobsrensning

We

Fick ett ryck häromdagen och rensade igenom mina garderober. Välbehövligt ska tilläggas. Man har sjukt mycket kläder som man liksom inte vill slänga bort för man kanske vill ha dom "nån gång", men den gången kommer aldrig och så ligger de bara där & tar plats helt i onödan. Men denna gången var jag hård.
Så jag slängde ut en del men hittade även en del kläder som jag typ glömt bort. Denna tröjan från We t ex köpte jag någon gång i högstadiet då alla skulle ha We eller J. Lindeberg. Även jag föll för det trycket och köpte mig den här tröjan. Tror jag har använt den max 5 gånger sen dess... Den satt mycket tajtare då och nu när jag provade den märkte jag vilken perfekt myströja den blivit så nu ska den användas igen ;D

I alla fall så har jag funderat på att sälja en del på Tradera men har noll koll på hur saker & ting fungerar där. Är det något bra & tjänar man på det?

J. Lo


Bara för att jag hade en massa idéer igår så har jag typ nada idag. Too bad. Har i och för sig inte haft så mycket tid heller. Bjuder därför på några bilder på Jennifer Lopez, bara för att hon är snygg, tills jag får inspiration igen.

älskade Canon

jag

Detta är ett inlägg fyllt med lite kärlek.
Kärlek till min kamera. Den är helt enkelt bäst.

Skulle nog kunna ta kort med den dygnet runt.
Hade nog gjort det om det var möjligt & inte så irriterande för omgivningen ;)

off I go

Jag uppdaterade bloggen riktigt mycket igår märkte jag, oops. Är väl inne i en sån period, har grejer att skriva om hela tiden. Bra eller inte, vet jag inte men ändå ;D Idag blir det nog dock inte så mycket av det där för nu ska jag till jobbet. Blö.


Shannyn Sossamon


Hittade de här bilderna på Shannyn Sossamon. En skådespelerska man inte hör så mycket om, jag kommer främst ihåg henne ifrån En riddares historia. Ibland tycker jag att hon är sjukt vacker men ibland ser hon bara skum ut och inte alls vacker på något sätt. Weird. Anyways: like these pics.

give me en jacka

asos

Är lite sugen på att beställa den här jackan från Asos...
Den är inte så farligt dyr heller, 900 kronor typ.

Men jag ska vänta för jag ska till Väla i Helsingborg & shoppa på onsdag.
Hoppas att jag hittar något där först, men annars kanske ;P

the sweetest thing

1. Teas söta Monki-gosedjur 2. en bil som henne Bodil ;D 3. Tea gäspar.

Tea var om möjligt ännu sötare än sist vi såg henne. Det är helt sinnessjukt. Kunde tyvärr inte få till så mycket bra bilder för vi åkte mest bil och sen tyckte jag & pappa att det var bäst att lämna sis & Kenty själva hemma, så att de fick vila & komma till ro. Men ett par tog jag i alla fall, såklart ;)

Nu har jag precis gjort nötpaj som jag tänkte mumsa på ikväll (den måste typ stå & kallna i timmar innan den ska ätas, blö) och nu ska jag snart laga lite mat till mig, mamma, pappa & Elliott, som vi är barnvakt till. Nice :D

this day

mean girls

Nu har jag redan varit uppe megalänge och börjar bli lite rastlös så jag tänkte sätta mig i soffan och kolla på Mean Girls. En film som jag aldrig någonsin tröttnar på - sjukt bra! Lite jordnötter & russin till det och jag är nöjd för en stund ;)

Sen blir det nämligen mera att göra idag för i eftermiddag ska jag & pappa hämta sis, Kenty & Tea i Karlskrona för nu ska de hem igen. Denna gången är kameran definitivt laddad och fler kort ska tas, och själv hoppas jag kunna mysa lite med henne också såklart :) Ska försöka njuta av denna lediga dagen och för tillfället mår jag bättre än jag gjorde i helgen så det ska nog bli en bra dag! Var nästintill död igår innan jag började jobba men väl på jobbet fick jag energi på något sätt och vad speedad hela dagen. Haha.

Queen of hearts


Hittade precis de här bilderna och var bara tvungen att blogga om dom. Mwaah! Teri Hatchers utklädnad för Halloween är då verkligen INTE att leka med ;D Jag vet inte ens vad jag ska säga om det... Hon har verkligen lagt ner arbete (eller tjaa, hon satt säkert bara på en stol i 10 timmar medan någon annan gjorde allt, men ändå...) men för att säga som det är ser hon helt groteskt ut. Haha.

dubbelt upp

dubbelt

Hayden Panettiere vs. Jessica Simpson.
Rätt jämnt mellan dom tycker jag men jag säger nog ändå att den är snyggast på Hayden. Bara för att jag gillar henne mer, höhö... Men den gynnade faktiskt hennes figur mer på något sätt också. Jessicas skor var snygga dock.

3 cute stuff from Asos


1. megasöta vantar 2. stjärntecken-trosor ;D 3. skor.

sick and tired

Sjukt seg dag... Mår fortfarande inte bra så hade egentligen velat sjukanmäla mig men när jag tänker på hur mycket pengar jag skulle förlora på det så är det inte ett alternativ. Har längtat efter att få jobba en söndag eftersom man tjänar så sjukt mer mer, har t.o.m. betald rast, så här ska jobbas no matther what! ;D Är ju inte sjuk på det sättet att det är någon risk för andra så.

För att ha något att göra så har jag bakat både
nallebröd & havrebröd/kakor, nördat lite här och kollat på Hitta Nemo (var bara tvungen, haha!). Försökte även sova en stund men det gick inte så bra :P Började kolla lite på Idol eftersom jag missade det i fredags men jag la ner det. Blir bara irriterad när de som är bra åker ut och Sam får stanna kvar. Det  ser för övrigt ut som om han ska skita på sig när han sjunger, what's up with that?

Nu ska jag snart göra mig lite iordning, fixa lite lunch och se blir det jobb resten av dagen. Blö. Ha en bra söndag allihopa :D

Råttatouille

råttatouille

I fredags såg jag äntligen denna film - Råttatouille. Har velat se den hur länge som helst! Delvis för att jag älskar tecknat (speciellt Disney & Pixar) och delvis för att alla, t.o.m. kritiska
MovieZine, har sagt att den är hur bra som helst. Det har ju även påståtts att den skulle vara bättre än Hitta Nemo, vilket jag var ytterst tveksam till eftersom jag fullkomligt älskar Hitta Nemo. 

Och jag tyckte att filmen var sjukt bra men absolut inte så bra som Hitta Nemo. Råttan Remy var sjukt söt och hela filmen var väldigt snyggt gjord. Gillade scenen där kritikern Ego fick en barndoms-flashback. Klockrent! ;D

best friends?


Kristen Bell och Hayden Panettiere är bra vänner med varandra. 
Coolt värre. Jag skulle också vilja vara bästis med Hayden ;D

Snygga kläder har båda två i alla fall! Gillar den sista bilden. Mucho schnyggt.

meeh

Hade ingen aning om att det var idag man skulle ställa tillbaks klockan en timme. Jag som vaknade nyss och tänkte att jag i alla fall fick sova till halv åtta. Men icke sa Nicke för klockan är ju bara halv sju. Sjukt bittert. Haha!

sötaste Tea

Tea

Förlåt för dålig uppdatering men jag har prioriterat annat idag för fy farao vad underbar min lilla systerdotter är. Vi åkte dit i eftermiddags och stannade ett par timmar och jag kunde ju inte sluta kolla på tösen. Längtar redan tills sis & Kenty kan komma hem och jag får träffa henne igen :)
Det bittra var dock att jag på vägen till Karlskrona upptäckte att batteriet till kameran var helt dött. Och eftersom det är ett uppladdningsbart batteri så var det inte så mycket jag kunde gör åt saken... Fick ta kort med den gamla kameran istället, vilket inte alls blir lika bra. Men hon var ju söt i vilket fall ju!

Just nu känner jag mig som världens tråkigaste människa. De andra har spelkväll hemma hos Jenny, som jag längtat till, men just nu mår jag inte särskilt bra. Sjukt icke bra för att vara ärlig. Så orkar inte ta mig någonstans eller göra någonting. Blö. Det är lördag ffs! Vill må bra, vill inte vara trött, vill vara glad.

unsexiest woman alive?

Ännu en lista (fattar inte hur de orkar komma på allt hela tiden) har gjorts och denna gången på Maxim's internetsida: the unsexiest women alive. Här är top fem:


 


1. Sarah Jessica Parker
2. Amy Winehouse
3. Sandra Oh
4. Madonna
5. Britney Spears

Okej, jag förstår inte riktigt hur folk har tänkt. Jag gillar verkligen inte Sarah Jessica Parker och tycker tyvärr inte att hon är vacker på något sätt men jag skulle aldrig påstå att hon var osexigast i världen, jag menar det är till att överdriva. Jag förstår inte heller grejen med Sandra Oh, hon kanske inte är världens vackraste men vad har hon gjort för att behöva kallas osexig?
Och Britney går väl att diskutera... Tar men en sån här bild kan man verkligen förstå hur de har tänkt men egentligen är hon ju hur söt som helst.


äntligen utploppad!

sis

Sis mage är nu ett minne blott för jag har blivit moster! JAG har blivit MOSTER!

Jag hade rätt på alla punkter: det blev en liten tös som ploppade ut kl 4 inatt.
Tea kommer bli den sötaste tjejen som funnits.
Och jag ska vara världens bästa moster & gudmor :)

Homebuy

This is all from me today. Kommer inte att blogga mera idag, too bad for you ;) Nu drar jag nämligen till jobbet och där ska jag vara ända till klockan kvart över sju. Puuh. Och klockan halv åtta är det ett bord bokat för mig & mina kära vänner på thai-
restaurangen - trevligt värre! Blir till att byta om & fixa till mig lite snabbt, vill ju inte lukta fisk ;D Som tur är ligger resturangen rakt över gatan, nära & bra!

Missar Idol ikväll dock, liiite bittert måste jag faktiskt erkänna. Men det är bara till att kolla på alla uppträden på internet sedan, så det löser sig ;P Mellansnacket & allt annat är ändå inte så skoj, det är ju bara låtarna man vill höra.  

Nu måste jag cykla om jag ska hinna i tid, but I'll be back tomorrow.

lugg eller inte?


Det är några av kändisarna som har klippt till sig och skaffat lugg den senaste tiden. Här ovan är t ex Carmen Electra, Kristen Bell & Kate Moss. Lugg är väldigt fint & gulligt men jag tycker nog ändå att i alla fall Carmen & Kate passade bättre i den frisyr som de hade innan. Kristen passade däremot riktigt bra i det! Men det kanske är vad man är van vid också. Vad tycker ni?
Bilderna är tagna från People.com.

brain damage

Detta är en sån där otroligt meningslös dag. Ingenting blir som det skulle eller som man vill. Vill bara att dagen ska vara över och skulle nästan kunna gå & lägga mig redan nu bara för den sakens skull. Haha. Men ta det lugnt, det ska jag inte... Det är för mycket att se på tv ikväll ;) Men ingen träning kunde jag gå på och till råga på allt så kunde inte sis ploppa ut bebisen idag heller. Hoppas på imorgon, eller i alla fall på lördag.

Skulle kunna blogga hur mycket som helst idag egentligen... Och för att vara det antal läsare jag har varje dag så är ni otroligt dåliga på att kommentera bloggen. Kom igen, jag vill få lite kommentarer att svara på då & då också ;P Säg hej & gör mig lite glad!


autumn

tree

Var ute och gick en runda tidigare. Det är megafint väder idag - absolutely fabulous! Hösten är faktiskt fin, så länge vädret är såhär i alla fall ;) Hade självklart kameran med mig, tog inte så mycket bilder men här ovan är en av bilderna i alla fall. Lägger upp några fler i
Bilddagboken också, som vanligt. Den uppdateras oftast väldigt flitigt ;) Och förresten: vill ni ha lösenordet till den så är det bara fråga!

tips

Måste bara tipsa om en sida som är riktigt underhållande: 6bilder. Och sidan har verkligen ingenting att göra med det som man först kan tänkas tro, hehe... Utan det är en som ritar & publicerar sex stycken bilder varje dag. Och de är oftast riktigt klockrena & absolut värda en titt!

the time of my life



Har suttit här en stund nu och bränt över en massa bilder på cd-skivor om något skulle hända. Vore katastrof om vissa bilder försvann! Som t ex balbilderna. Har kollat igenom alla bilderna från kvällen och jag mår nästan dåligt. Vill uppleva den igen för jag har aldrig haft så roligt i hela mitt liv. Och aldrig igen kommer man vara eller känna sig så fin, eller joo kanske när man gifter i och för sig men i alla fall ;)

(och ja, jag var väl lite ego som bara publicerade bilder jag själv var med på ;D)

Årstiderna - alla goda ting är tre

3 goda ting på vintern:
snö.
lussekatter, pepparkaksdeg & glögg.
julen i övrigt.

3 goda ting med våren:
blommor.
varmare.
ljusare.

3 goda ting med sommaren:
sol.
klänningar.
havet.

3 goda ting med hösten:
fina färger.
mys.
min födelsedag ;D


my favourite

kate moss

Den snyggaste bilden på Kate Moss på länge. Absolutely fabulous!
Hon får en att vilja åka in till stan right away och köpa ett par Converse-skor...

don't call for me

Det ringde precis en sån där telefonförsäljare hit. Jag är för snäll så jag står där & lyssnar hur länge som helst medan de bara babblar & babblar om någon jag är totalt ointresserad av. Jag kan inte bara säga nej, tack & hejdå och sen lägga på liksom. Mamma är mycket bättre på det där... Inte så lätt för dom som ska sälja heller dock, det är ju faktiskt deras jobb.
Ibland när jag är hemma själv så struntar jag bara i att svara när jag inte vet vem det är. Går till telefonen, kollar numret & återgår till vad det nu var jag gjorde. Haha. Jobbigt om det är nåt viktigt dock, men det struntar jag i för stunden ;D

3 goda ting från Asos


wednesday

Idag har jag gjort lite all möjligt. Först var jag på besök hos farbror doktorn vilket gick jättebra och sen gick jag & pappa lite ärenden på stan. Och jag blev lycklig. Jag har letat efter disneyfilmen Mulan i flera, flera år men aldrig hittat den. Den har inte funnits någonstans. Istället har jag fått låna den av Jenny varje gång jag fått abstinens. Men idag så hittade jag den äntligen på det mest oväntade stället någosin - Ica. Haha! Nu är det bara Tarzan som saknas i min disneysamling innan jag har allt jag vill ha ;D

Nu har jag precis kollat på Coyote Ugly, den andra filmen jag köpte häromdagen. Älskar den, det är verkligen en film man kan se om & om igen. En bra investering med andra ord. En annan mycket bra grej med filmen är Adam Garcia, han är het & har världens sötaste dialekt. I like. A lot.


ett äkta fan?

Det är tyst i biosalongen. Publiken sitter spänt och tittar på filmduken där Harry Potter och Cho står under en mistel. Deras läppar rör sig sakta allt närmare varandra...
Tjej i publiken (ångestfyllt): NEEEJ!!!

Mena Suvari

mena

Hittade de här svart/vita bilderna på Mena Suvari som är tagna för italienska Vanity Fair och jag blev helt tagen. Jag tycker de är hur coola & snygga som helst! I vanliga fall brukar jag bara publicera ett urval av bilderna men denna gången kunde jag inte välja för alla är sjukt bra! Som sagt så är det inte alla som kan vara så vackra i så kort hår men Mena lyckas hur bra som helst. Plus att poserna är häftiga som fasiken.

sleepy

Jag var sjukt trött för typ en & en halv timme sedan. Nu är jag helt sinnessjukt trött. Var bara tvungen att se färdigt Desperate Housewifes & lite sådär först. Mamma har fått mig att fastna... Hehe. Anyways - sleep tight, don't let the bedbugs bite.

daddys pet

PiffPuff

En kort jag tog häromdagen på en av pappas ormar - Piff eller Puff.
Vet inte vilken som är vilken, de ser likadana ut ffs!

Det är förresten jag som har döpt dom, bästa namnen ever ;)

pretty nice day

Idag är en seg men ändå bra dag. Eller nåt. Först jobb där jag var sjukt trött men tiden gick snabbt ändå. Plockade upp fisk & packade in ostar - låter kul va? :P Höhö. Tänkte först hitta på något skoj nu  i eftermiddag men så kom jag på att jag faktiskt var väldigt seg så jag bestämde mig för att slappa i soffan och kolla på en av filmerna som jag köpte igår. Så så blev det: jag, soffan & Notting Hill. Rätt trevligt ändå.

Nu ska jag snart laga lite mat (wook står på dagens meny) till mig, mamma & pappa men först ska jag ringa Jenny. Missade hennes samtal igår eftersom jag gick & la mig relativt tidigt, precis som jag sa ;P Sen ikväll kommer Lizze hem till mig - trevligt värre! Behöver lite sällskap & någon att umgås med efter en hel dag av slappande :)

Eva Mendes


Eva Mendes goes lättklädd i Maxime Magazine.
Anyways så är hon alltid söt hur hon än klär sig.

veckans Tjejsnack var inte skoj

Kroppsdel du tycker bäst om: hrm...
Kroppsdel du tycker sämst om: vill jag inte skriva här, då kommer alla kolla det ;D
Favoritmat: thaimat.
Favoritdessert: beror på hur jag känner mig. Men valnötter, glass & sirap är oftast inte fel. Höhö ;)
Favoritpizza: ingen, har bara käkat pizza en gång i mitt liv & då var det bolognese. Inget speciellt med det tyckte jag inte.
Gillar du godis? faktiskt inte längre precis... Vet dock inte varför. Jag vill ha nötter! :D
Favoritblomma: lilja.
Senast köpta skiva: oj, åratal sedan. Köper folk skivor nu för tiden? :P
Senast film på bio: Harry Potter & fenixordern.

Senast lästa bok: Harry Potter & hemligheternas kammare.
Har du nån noja? hrm, typ ;P
Favoritdoft: de gula rosor mormor har i sin trädgård. Helt underbara!
Politiskt insatt? relativt & tillräckligt för att veta vad jag står.
Jag sover: illa.
Tror du på något? kärlek?
Värdesätter du ärlighet? absolut. Mycket viktigt.
Hur tidigt stiger du upp? på tok för tidigt.
Är det bra eller dåligt? sämre än sämst.


Tisdagstema - saknad

tisdagstema

Rhodos. Sommar. Sol & blå himmel. Värme.
Mer behöver inte sägas.

fullt upp

Nu kan jag äntligen sitta ner, har varit iväg hela dagen. Först mycket trevlig & god lunch med Fia, Linn & Marie och sen gick jag & Fia och kollade på stan lite. Köpte ett armband från Pilgrim för ett presentkort jag fick i studentpresent - megafint :D Sen åkte jag till Maxi i Ronneby (låter kul va?) för att köpa mitt yoghurtpulver, som endast finns där. Det bittra var dock att det var slut när vi väl kom dit. Blö. Det som dock tog tid är att mamma, pappa & sis ska kolla på allt och så var de även tvungna att åka inom ÖB. Jag vill bara tillägga att jag hatar ÖB. Däremot så köpte jag två filmer & två böcker på Maxi. Rätt nice ändå.

Kvällens plan är att kolla på Vänner, lösa korsord & somna relativt tidigt. Jobb imorgon klockan åtta. Inte överdrivet nice.


Tjuvlyssnat

Två tjejer ~15 står och tittar i en spegel.
Tjej 1: Oj gud va långt hår du har fått.
Tjej 2: Jaa... Jag antar det. Men jag vill ha det lika långt överallt.
Tjej 1: Vadå? Du tänker väl fortfarande raka dej under armarna?

beautiful morning


mumsigt värre.


Trodde jag skulle blogga som en galning igår men jag fick annat för mig så satt inte här alls mycket. Sis & Kenty kom på besök på kvällen också - trevligt värre! Börjar nästan bli lite arg nu faktiskt. Jag har sagt att nästa gång hon ringer måste det vara för att hon föder ;D
Igår var nog förresten den onyttigaste dagen på evigheter för min del. Först åt jag glass med valnötter & sirap, sen chilinachos & guacamole och på kvällen en massa jordnötter. Men ibland så behöver man inte bry sig. Gott var det, även om jag mådde illa. Plus att sis bakat kanelbullar också, men som tur är (?) så tål jag ju inte det ;P

Den här dagen började i alla fall bra! Vaknade inte förrän halv åtta och vädret är riktigt fint ute. Säkerligen kallt i luften men solen är ju framme & himlen är blå. Ska snart ta tag i mig själv och fixa lite grejer som måste hinnas med innan jag ska in till stan för att luncha på thai med Fia, Marie & kanske Linn. Jag vet att jag äter thai minst en gång i veckan men det är lika gott varje gång och idag får jag dessutom trevligt sällskap ;)


dubbelt upp

dubbelt

Liv Tyler vs. Eva Mendes.
Utan tvekan tycker jag att Eva Mendes bär upp klänningen bra mycket bättre än Liv. På Eva sitter den sjukt bra medan den på Liv bara ser tråkig ut. Den gynnade väl Eva's figur bättre helt enkelt.

minirecensioner

Igår lyckades jag titta på hela 3 stycken filmer. Slappesöndag var det ja ;) Men när man vaknar tidigt så får man mer tid helt enkelt, hehe.

Först kollade jag på
The bourne supremacy, som jag faktiskt aldrig tagit mig för att se av någon okänd anledning. Såg inte den första, The bourne identity, förrän i förra veckan fastän vi har haft den här hemma i flera år typ. Anyways så var den bra, kanske inte fullt så bra som den första men jag vill verkligen se den sista nu också!

Sen kollade jag på Revolver som sis & Kenty hade tyckt var hur bra som helst. En av mina favoriter Jason Statham var med så den var ju sevärd bara för den sakens skull. Och det var en sjukt speciell & väldigt skum film. Så pass skum att jag inte ens kan bestämma mig för vad jag tycker om den... Snyggt filmat & klippt i alla fall!

Och tillsist kollade jag på Spanglish som gick på trean igårkväll. Jag var helt sinnessjukt trött och fick riktigt kämpa för att hålla mig vaken ;D Tyvärr misslyckades jag och slocknade typ 10 minuter innan filmen slutade, så är det någon som kan säga hur det blev? I vilket fall så var den inte särskilt bra, men vore trevligt att få veta slutet ändå :P

Party Party!



tjo tjim

Jag är förvånansvärt pigg idag faktiskt, hehe... Gårdagen hos Elin & Karin var mycket trevlig & underhållande, hemmafest är aldrig fel som omväxling med att gå ut på Lorden. Många skumma diskussioner, lite ölspelande & en massa dansande! :D Jag har lagt in en massa bilder i Bilddagboken och ska snart visa några här också tänkte jag.

Idag har det inte hänt så mycket än så länge. Har faktiskt längtat lite efter en riktig slappdag, så det är det idag. Åt glass med valnötter & sirap innan och mår nu illa som en gnu. Eller nåt. Men som jag sagt innan, det är så värt det för det finns typ inget underbarare. I'm addicted. Och när dagen redan har börjat onyttigt kan man väl lika gärna fortsätta? Därför ska jag nog ta mig ner till Ica & köpa nåt mumsigt. Troligtvis jordnötter som vanligt. Ska vänta tills det värsta illamåendet gått över bara ;D

Tjuvlyssnat

Två tjejer ~20 står och väntar på spårvagnen.
Tjej 1: Jamen förresten! Hur gick det hos gynekologen? Du var väl där idag?
Tjej 2: Jaaa det var jag. Och det gick väl helt okej
Tjej 1: Vad gjorde de då? Var det en vanlig undersökning eller?
Tjej 2: Haha, ja undersökning med hela fadderuttan. Käre värld. Eller ja du vet ju. Vilka plastgrejer de kör upp egentligen! Käre värld, på riktigt! Jag har inte varit med om något så konstigt sen Hultsfred 2005.

not so very nice

kate moss

Kate Moss lår ser inte riktigt okej ut.
eew. Hon måste nog äta lite för att fylla ut det där lösa skinnet!

I'm booored

När hånglade du med en kille första gången? hrm... I fyran, tror jag.

Hur stora fötter har du? storlek 38.

(m) eller (kd)? pest eller kolera?

När dansade du senast? igår at Elins place :D
Följer du någon Tv-serie? Heroes.

Vart vill du åka på storstadssemester? London är jag sugen på just nu :)

Vart vill du åka på solsemester? Thailand! :D
Vad är det bästa med dig? tänker alltid på alla andra.  

Vad är det näst bästa med dig? jag är stentuff! ööh, eller nåt.

Vad är det sämsta med dig? tänker för mycket & överanalyserar. Vilket iofs kan vara bra också, men inte när det går till överdrift.
Älskar du alla former av sport? eeh, nej! Sport är sjuuukt tråkigt.

Lyssnar du på radio? Vilken kanal? lyssnar aldrig på radio, spelar mitt eget :P

Gillar du parmesan? aldrig smakat, tål inte ju.

Vad är det sista du gör innan du somnar? läser alltid innan jag kan sova.

Är du en van porrklubbsbesökare? haha, nej.

Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag? dricker inte kaffe, så inga.

När besökte du ett gym senast? tränar aldrig på gym. Tränar hemma eller Box it.

Prenumererar du på någon tidning/något magasin? Glamour för tillfället.


are you ready to party?

1. mina nya jeans 2. töntbild 3. clothes 4. posebild.

Sov lite när jag kom hem från jobbet för att få tillbaks lite energi och nu är jag äntligen färdig & otroligt laddad inför party party hos Elin ikväll. Känns som om det var megalängesen jag festade fastän jag egentligen bara haft en helgs uppehåll. Kul som fasiken ska det bli i alla fall! :D

Snart ska jag bege mig till Elins place men först ska jag inom Ica och köpa lite förnödenheter inför kvällen. Dvs apelsinjuice, jordnötter & russin. Ingen fest utan det! ;D Tänkte bara visa lite bilder innan jag drar hemifrån för kvällen. Ha en megarolig lördagkväll allihopa!  

Tjuvlyssnat

En kille ~17 kommer tillbaka från bistron och sätter sig hos sina kompisar.
Killen: Det luktade verkligen bordell därborta.
Kompis: Hur luktar en bordell, då?
Killen: En blandning mellan toalett och äppelpaj.

frukost is the shit

frukost

Herregud vad jag hinner blogga fastän jag egentligen inte borde ha tid.
Men det är så det blir när man vaknar för tidigt.

Nu ska jag äta lite frukost innan jag cyklar mig till jobbet. Frukost är bäst.
Ha en trevlig dag, I'll be back later.

trötter

Blev visst lite bloggande ändå! Jag är helt sinnessjukt trött, känns nästan som om jag ska avlida. Sjukt stressad dag på jobbet och ska upp & jobba klockan åtta imorgon igen. Blö. Därför blir till att lägga sig tidigt ikväll.

Skulle egentligen träffat Lizze ikväll & gjort nåt trevligt men känner tyvärr att jag inte kommer vara så rolig så jag sa att det var bättre vi tar det en annan dag. Nu ska jag istället kolla på Idol och äta fruktsallad & jordnötter. Mums & mys. Flippar om någon bra åker ut ikväll igen och Sam får stanna kvar. Men det återstår att se...

update:
Det var ju en jävla tur att det var Gathania som fick åka och ingen av de klockrena. Hon var rätt tråkig. Sam var faktiskt oväntat nog bättre den här veckan, men han kan åka i alla fall. Men det verkar som om det bara är tjejerna som får åka en efter en...


Scarlett Johansson on the cover of Elle


De här bilderna på Scarlett Johansson är tyvärr inte heller så jättebra.
Men jag tycker om henne ändå.

Tjuvlyssnat

Två killar ~13 vinkar av två kvinnor på stationen innan de kliver på tåget.
Kille 1: Vem var den andra?
Kille 2: Det var mammas kompis.
Kille 1: Va, har din mamma kompisar?

ojdå

Jahaja. Där tog min dag en helt ny vändning. Hade planerat en skön ledig dag men tji fick jag. Jobbet ringde och ville att jag skulle börja jobba klockan tio. Haha, as if att jag hinner det sa jag då. Men elva lovade jag att jag skulle vara där i alla fall. Well well... Så jobb till klockan sju är det som gäller nu! Blir med andra ord nog inte mer bloggande idag. Too bad. Ha en bra fredag allihopa!

Lost

Lost

Med tanke på att jag älskar Heroes och är totalt fast i serien så har inte många tankar skänkts åt Lost, som jag tokföljde då det sändes. Det gick ju alltid på onsdagar på samma tid som nu Heroes går. Ska det inte visas mer på Tv4 eller what's up egentligen? 

Inte för att jag ärligt talat bryr mig så överdrivet mycket längre. Det flippade ut lite för mycket på slutet tycker jag. Men jag hade ju ändå velat veta vad som händer liksom. Heroes ligger för tillfället bra mycket högre upp på listan även om Lost länge låg mig varmt om hjärtat ;P

I'm Rocky

Jag precis kommit hem från träningen, Box it på torsdagar som vanligt. Tyvärr kunde inte Jenny träna idag heller men själv var jag fit fot fight så jag åkte dit själv och är jäkligt nöjd med det nu. Älskar att boxas!

Nu tänkte jag äta lite fruktsallad, slappa i soffan & kolla lite på tv. Nice.

geten & räkan - photo shoot



torsdag

Idag är det torsdag vilket betyder att imorgon är det fredag vilket i sin tur betyder att det bara är två dagar till lördag. Varför är det så bra då kanske ni undrar? Jo, för jag lever i princip för helgerna för det är då allt skoj händer och på lördag blir det party party. Det är riktigt efterlängtat nu eftersom förra helgen blev riktigt lugn.

Idag har jag bl a fixat & städat en massa här hemma bara för att vara snäll, bakat
nallebröd (snart är slut, lika bra att fylla på lagret ;D) och kollat på Ocean's thirteen. Pretty good day än så länge trots att jag vaknade lika tidigt som vanligt.

Vid tolv kommer Nea the hetget hit för vi ska leka idag. Leka med min nya kamera & ta en massa fina kort. Förhoppningsvis fina i alla fall ;) Tur med vädret har vi också, så vi kan gå ut & klicka lite roliga kort. Perfekt. See you later.

Tjuvlyssnat

Två tjejer ~14 står vid ett fruktstånd, den ena pratar i mobilen och den andra väntar.
Fruktförsäljare (med brytning): Eysan tjejer, söta flickor som ni behöver goda meloner!
Tjej 2 (syrligt): Nej tack, vi är nöjda med våra fina mandariner!

Heroes

Heroes

Kom hem från jobbet och har längtat hela dagen efter att få kolla på Heroes och så gick hela min tillvaro i kras. Pappa skulle kolla på fotbollen. Ni som känner mig vet att jag väldigt starkt ogillar fotboll och så ska det dessutom krocka med Heroes! Katastrofen var ett faktum. Dumma analoga tv-sak som gör att vi nu bara har en tv att titta på också. Ringde Nea, gnällde lite men hon kunde inte heller spela in.

Men allt löste sig tillslut och jag fick se mitt älskade Heroes. Pappa jobbade nämligen natten till igår så han var så trött att han slocknade. Bra är programmet i alla fall och jag har blivit beroende. Hatar att följa serier egentligen men det går ju inte att göra annat!

pointless

Gjorde precis lite förändringar bland mina katergorier. Tänkte att eftersom det säkerligen kommer publiceras fler bilder som jag själv har tagit nu med den nya kameran så fixade jag en kategori för det. Annars kommer Allmänt-kategorin så småningom bli överfull eller något. Ändrade även Recept-kategorin så att lite fler inlägg kunde läggas in där istället för i Allmänt. Ordning & reda är alltid bra.

Nu har jag precis käkat lunch och ska mycket snart bege mig till jobbet i regnet. Kul när man ska cykla. Eller inte. Jobbar resten av dagen sen... Blö. Men men, jag tjänar pengar i alla fall. När jag kommer hem blir det tv för hela slanten som gäller: Vänner & Heroes. Ha en bra dag allihopa! :D

Scarlett Johansson...


... is one of my favourites, även om bilderna inte är överdrivet bra.

en lista, jao

Är du kär? nää, orka det ;)
Har du nobbat någon som haft känslor för dig? jao.
Vem sa senast att du var snygg/söt? mami.
Vart ska du flytta, om du nu vill göra det? vet inte ännu, får se vad som händer. Gillar dock Helsingborg väldigt mycket :)
Super du mycket? allt är relativt ;D
Vad var det senaste du hörde som du blev chockad över? oj, eeh... Ingenting chockar en längre. Världen är för hemskt för det nu förtiden.
Vilka internetsidor är du inne på mest? blogg.se & Bilddagboken.se.
Är du bra på att laga mat? anser jag, ja ;D
Trivs du bäst på strand eller i vattnet? både och, beror på hur rastlös jag är :P
Vilken genre håller du dig mest till inom musiken? det mesta :D
Favoritskådespelare? finns hur många bra som helst men en av dom är Johnny Depp i alla fall.
Vilka länder har du varit i? Danmark, Polen, Grekland, Bulgarien & Tjeckien. That's it.
Brukar du använda mkt utropstecken när du skriver? ibland.
Vad brukar du sysselsätta dig med på dagarna? umgås med folk, nörda här, träna, jobba, titta film, lyssna på musik, fota... Olika varje dag!
Vad är du bra på? komma ihåg ansikten.

mumma

mumma

Jag känner mig nästan lite stolt faktiskt.
Läste precis att jag även fått
Fredrik att digga min underbara kombination!
Vaniljglass, mörk sirap & valnötter. Det finns nästan inget mumsigare.
Jag har tipsat innan men nu tycker jag att ni andra också måste testa ;)

Tjuvlyssnat

En man ~65 i elektrisk rullstol kör in på Ica Närköp.
Mannen (glatt och högt): Jag ska säkert hitta någon jag kan jäklas med!
En stund senare kommer han åkande runt ett hörn och håller på att köra på en kille.
Mannen (flinar): Vad var det jag sa!


the sexiest female superheroes of all time

Jag fattar inte riktigt var de får alla idéer ifrån men nu har det i alla fall även gjorts en lista på de sexigaste kvinnliga superhjältarna genom tiderna. Om någon hade sagt till mig att nämna fem kvinnliga superhjältar hade jag inte kommit på det ;D Angelina Jolie toppar inte oväntat listan och efter kommer lika lite oväntade Jessica Alba.


1. Angelina Jolie - Lara Croft i Tomb Raider.
2. Jessica Alba - Sue Storm i Fantastic Four.
3. Halle Berry - Catwoman i Catwoman.
4. Michelle Pfeiffer - Catwoman i Batman Returns.
5. Jane Fonda - Barbarella i Barbarella.

goddagens

Kom på att jag faktiskt inte ska vara så sur egentligen. Jag ska egentligen vara tacksam. Kanske inte för att jag vaknar tidigt men för att jag i alla fall slipper vakna av klockan lika tidigt och behöva gå till skolan & vara där i åtta timmar. Usch & fy säger jag, är sjukt glad att inte går i skolan längre. Man måste försöka tänka positivt ;) Jag är uppe tidigt, ja, men jag slipper i alla fall skolan & Ingemar!

Idag har jag såklart inte gjort så mycket än så länge. Ovanligt va? Nördat här, kollat lite på
Sweet home Alabama, läst nyaste Solo & duschat. Wooho, well done Emelie. Nu sitter jag och kollar på diverse Stockholm Live på Youtube. Det är riktigt underhållande, speciellt de med Magnus Betnér & Johan Glans. De är bäst.

Men nu måste jag snart göra mig lite iordning för senare cykla in till stan och äta kinamat till lunch med pappa & sis. Sen ska jag jobba resten av dagen. Blö.

Tisdagstema - hinder

tisdagstema

Knepigt tema denna veckan så jag tänkte en stund & kollade igenom de andras bidrag innan jag bestämde mig för vad jag skulle fota. Har inte tillgång till så mycket att fota såhär på morgonen men så tänkte jag att låset på dörren är ju ett hinder. Dess funktion är ju faktiskt att hindra andra från att komma in i huset!

klockren comeback

En äldre dam är på väg att sätta sig brevid en kille ~20. Hon tar upp tidningen som ligger på sätet och lägger den i killens knä.
Killen: Ser jag ut som ett tidningställ?
Damen: Ursäkta?
Killen: Ser jag ut som ett jävla tidningställ?
Damen: Men det var väl din tidning?
Killen: Nej, den låg där när jag satte mig ner, så tänk dig för nästa gång du lägger tidningar i folks knän.
Damen (ställer sig upp): Det var då fan bättre på min tid, då hade ungdomarna mer respekt.
Killen: Jo, det kan jag tänka mig. Då hade gamlingarna inte några gratistidningar att kasta på ungdomarna och stentavlorna var för tunga att ha med sig...

this day


1. Lizze 2. jag 3. bulle.

Dagen blev riktigt bra tillslut. Var rastlös några timmar på förmiddagen då inga andra var vakna men dagen blev trevlig tack vare att Lizze kunde ta en fika med mig på eftermiddagen :) Pratade en massa och drack te - trevligt värre med andra ord! Köpte även present till en viss tös som fyllde år i fredags och som ska firas i helgen ;)

Den tid jag var rastlös som fasiken underhöll jag mig med att leka en massa med kameran. Har inte tagit så mycket porträttkort (a.k.a. egokort ;D) så ville prova det lite mer. Och vet ni vad? Jag älskar bara kameran mer & mer. Den är bäst helt enkelt! Några av dagens alla bilder ser ni ovan, många fler finnes i Bilddagboken.

Men nu ska jag gå bort från datorn & kolla lite tv eller nåt istället. Ciao!

yeees!

Det verkar som om My/Lilija är back on track igen. Goodie! :D

Bara till att hoppas att det håller i sig också. Tyvärr är det många bloggar som har lagt av den senaste tiden tycker jag. Bittert värre.

jag & Lizze är alltid snygga

lizze & jag

Nu ska jag in till stan för att fika med Lizze.
Det rastlösa timmarna är äntligen över & eftermiddagen ska bli social & trevlig!

Tjejsnack v. 42 - relationer

Vem är den människa som du vet att du alltid kan komma till oavsett?

mamma & pappa.
Vågar du rangordna dina vänner och bekanta i vilka som betyder mest? Kan man göra det eller inte?

nej, tycker ju om alla mina kompisar, kan ju inte precis säga att den gillar jag liiite mindre! :P Alla kompisar är bra på olika sätt och man kan inte värdera dom på samma grunder.
Har du blivit sviken av en vän någon gång? Hur/När? Känns det fortfarande?
ja. Orkar inte dra historien. Ja.

Känner du att du har en bra relation till människor omkring dig?

till vissa ja, till andra lite mindre. Allt är relativt.
Vad tror du andra tycker är din bästa/sämsta egenskap?
Svårt för mig att svara på? Tänker alltid på andra, och gör oftast allt jag kan så att ingen ska bli ledsen/sårad av någon anledning. Däremot blir jag lätt stött/sårad eftersom jag alltid tänker så mycket själv, vilket säkert kan vara irriterande då man kanske inte alltid förstår va fan det är jag är skum för. Haha.


3 snygga jackor från Asos


Tjuvlyssnat

Två tjejer diskuterar högt och vilt olika dialekter.
Tjej 1: Norrländska är ju garanterat hetast på en kille... (Tystnad) Men skånska däremot är verkligen jättesvårt att förstå om man inte lyssnar tillräckligt bra.
Tjej 2: Jaa. Jag vet. När vi såg "Fjorton suger" hörde vi bara massa gurgel, så vi var tvungna att ha på dövtext...

sleeping beauty

Önskar jag var Törnrosa och kunde sova i hundra år. Haha, vore nice liksom. Vet inte riktigt hur men gårdagen rullade på på något sätt. Gjorde inte precis någonting speciellt men tiden gick ändå... Kollade film(er), gick en runda med Nea, satt lite här & nördade, lagade mat och var en runda i skogen med pappa. Man hinner egentligen göra mycket när man är vaken tidigt men ibland så orkar/vill man bara inte ;)

Eftersom dagen igår var en riktigt slappig dag så vill jag hitta på något idag. Men får väl vänta några timmar tills de normala människorna har vaknat. So what to do? Städa rummet eller något annat man egentligen borde göra men helt enkelt inte vill? :P Ni kan säkerligen vänta er en del bloggande idag... Höhö.

flower power

orkidé

En av mammas alla orkidéer. Tyckte den var så cool.
Ovanligt mönster & färg jämfört med vanliga orkidéer.

bara för att det är söndag

Hur långt är du beredd att gå på första dejten: eeh, 6 km? ;D höhö.
Hur skum är du: på en skala från 1 till 10? 9,5.
Vilka bloggar läser du som har samma förnamn som dig själv?
Emilicious & Om saknad.
Vad är det som du inte förstår dig på när det gäller killar: typ allt?
Vilken sak kan du inte leva utan: musik.
Om du hade 24 timmar kvar att leva, vem skulle du tillbringa den tiden med: nära & kära.
Vilken låt lyssnar du på just nu: Wim Wam - crazy things.
Vart vill du åka på smekmånad: någonstans i Karibien. Underbart.
Vad gör dig glad: uppskattning.
Har du vunnit något speciellt pris: hrm... Vann en snowboard i trean ;D
Vad gillar du mest, komedi eller skräck: komedi. Men det beror på humör.
Om du dog imorgon, vem skulle du lämna allting till: inte för att jag har överdrivet mycket att efterlämna men olika saker skulle gå till olika personer.
Vad är du mest rädd för: ensamhet. smärta.
Skulle du hellre vara rik eller berömd: rik.
Har du många husdjur: nej, bara ett - Bella the ödla. Pappa har i och för sig ormarna Piff & Puff och bönsyrsan också.
Vad har du för e-mail adress: [email protected].
Väldigt onödig info: jag är uttråkad.

Densie Richards


Tycker inte om Denise Richards. Vet dock inte varför.
Det enda jag gillar med henne är filmen Wild Things, för den är sjukt bra.
Inte för att det är hennes förtjänst men ändå ;D

upp before the tupp

De där sömntabletterna var de bästa jag någonsin fått! Eller inte. Vad ska man göra när inte ens sömntabletter hjälper!? Inte ett jävla skit hjälper. Sova länge är väl tydligen inte min grej längre. Somnade väl kanske 1-2 igårkväll och vaknade 6 imorse. Joy!

Igår kom Lizze, Fredrik & Alle hit för att vara lite sociala och kolla på film. Mycket trevligt :) Kollade på den nyaste Beckfilmen -
I guds namn. Har dissat de senaste Beck-filmerna för de har inte varit bra men denna var faktiskt bra, om än lite skum.

Hittills idag har jag kollat på På smällen och nu ska jag gå & vara lite allmänt sur. Men en promenad med Nea senare idag kommer säkert pigga upp mig. Let's hope so.

hrmpf

Kvinna ~30: Jag köpte ett Rosa Band igår, du vet för bröstcancerforskning och så.
Kvinna ~25: Jaha... Jag gjorde mitt själv, och sparade 20 spänn!

it's freezing!

freezing

Har jobbat mellan klockan åtta och två idag. Höll allvarligt talat på att dö när jag cyklade till jobbet, så jävla kallt var det! Vad har hänt egentligen, sen när är det okej att vara så kallt redan nu? Däremot så är det mycket fint väder i övrigt, solen är framme titt som tätt. Och hösten är faktiskt riktigt fin, bara det inte hade varit så förbannat kallt.

Nu tänkte jag slappa lite & senare duscha för ikväll kommer folket hit & kollar på film. Trevligt värre! Känns som om det var längesen jag träffade vissa, men det var det nog inte. Haha. Men innan de kommer ska jag få äta det godaste av allt: thaimat som jag tog med mig hem från stan efter jobbet. MUMS! :D

gårdagens idol...

... Blev katastrof! Hur fasiken kunde Patrizia åka ut? Hon var en av dom jag trodde skulle komma längst. Tillsammans med Daniel & Amanda då såklart.

Jag ville ha ut Sam. Och Jihde. Men honom kan man ju inte rösta ut. Jag fullkomligt hatar Jidhe. Han inget där att göra!


Reese Witherspoon


Reese Witherspoon på omslaget av Elle.
Gillar bilderna och dessutom är hon så sjukt söt.
Fina outfits/kläder har hon också på sig för den delen.

schizofreni

Kan inte bestämma mig för om jag tycker om den här dagen eller inte... Den har varit trevlig än så länge men ändå så känns det inte bra. Schizo jag vet, but what to do?

Positivt:
- samtalet med doktorn gick bra och jag fick äntligen riktiga sömntabletter och snart en tid för gastrostopi. Finally kanske man kan ta reda på what's up egentligen.
- träffade Nea & Lizze som fikade innan jag skulle handla med mamma, trevligt att se töserna om än bara lite snabbt :)
- jag har bakat nötpaj som just nu står & kallnar och ska avnjutas ikväll. Längtar redan.
- Elin verkade blivit glad för min lilla present i brevlådan :)
- köpte två filmer för 99 kr på CityGross - megabilligt ju! Ace Ventura 2 & 50 first dates blev det.

Negativt:
- var hos zonterapeuten och är riktigt stolt över mig själv. Sitta där i nästan en timme utan strumpor och hon rörde vid fötterna all the time. Inte så överdrivet nice för en sådan som jag, men det gick bra ;P
- sis unge vägrar fortfarande komma ut. Flippar snart!
- saknar My/Lilija och hennes bloggande. Hoppas hon är tillbaka snart igen.
- allmän negativ känsla i kroppen (weird? oh yes!), seg som fasiken & ont i huvudet.

Det positiva överväger det negativa i alla fall och det är ju alltid positivt i sig ;)

congrats

elin

Grattis till Elin (& Karin också såklart!) som fyller hela 19 år idag!
Själv var jag ute tidigt i regnet för att posta choklad till tösen ;)

and I'm off

Uppe med tuppen (säkerligen t.o.m. innan, haha) idag som vanligt. Har mest drygat hela morgonen och börjar nu bli sjukt rastlös. Har precis kollat klart på Björnbröder och gråtit en liten skvätt, som alltid. Är det bara jag som inte klarar av slutet när han ska berätta allt och låten "no way out" spelas? Usch & fy.

Blev ingen träning igår tillslut, det fick min mage bestämma. Kanske är därför jag är lite rastlös också, inte tränat på ett tag. Istället blev det tv för hela slanten och läsning av nyaste Cosmopolitan. Helt okej ändå, fastän det känns som om det har blivit mycket slöande den senaste tiden.

Snart ska jag i alla fall cykla in till stan för att gå till zonterapeuten. En mycket traumatisk timme för mig med fotfobi. Blö. Sen ska jag handla med mamma ;D

Charlize Theron


Eftersom jag bloggade om Charlize Theron igår så får jag bjuda på lite fler bilder idag.

när ingen annan är vaken

Kan du visa dig ute helt osminkad? inga problem.
Kajal eller eyeliner? kajal.
Dömer du människor efter deras yttre? det tror jag alla gör mer eller mindre, även om man inte vill.
Hur botar man bäst baksmälla? brukar inte bli bakis. Lucky me. Annars antar jag att det är vatten & ligga i soffan hela dagen :P
Anser du dig själv som snygg? typ inte.
Har du varit kär? for a long, long time ago...
Går du upp när väckarklockan ringer? vaknar oftast innan den hinner ringa tyvärr, men annars är jag väldigt snabb med att hoppa upp ur sängen när det ringer. Har aldrig snoozat! :O
Brukar du äta frukost? alltid. Frukost är det bästa målet på dagen!
Vad gör du om helgerna? slappar, jobbar, festar, umgås med trevligt folk... Lite allt möjligt helt enkelt.
Är du nöjd med dig själv? nöjdare.
Hur mår du just nu? allt är relativt.
Hur dags gick du och la dig igår? 22.30 typ, eller nåt.   
Och klev upp? 06.30.  
Önskar du att du bodde någon annanstans? Är sjukt trött på denna staden... Hade varit sjukt nice att ha ett eget place och komma bort från Karlshamn. Starta sitt eget liv liksom. Men inte ännu.
Rösta eller inte rösta? rösta, absolut.
Plugga eller jobba? just nu jobba, men senare plugga. Är sjukt skoltrött nu bara.
Bob Dylan, Bob Hund eller Bob Marley? Bob Marley.

Tisdagstema - vårdad

tisdagstema

Kom på idag att jag missat veckans Tisdagstema. Illa Emelie! Men får väl bjuda på en bild såhär ett par dagar försent, det är ju egentligen skitsamma. Denna blomma är vårdad, kanske inte av mig men säkerligen av mamma.

"ring när du ska föda"

Blev en rättså bra dag trots allt idag. Hade ingen aning om vad jag skulle hitta på hela denna dagen först för något ville jag ju göra i alla fall (speciellt eftersom man varit uppe sen klockan 6...). Tillslut blev det i alla fall till att ta bussen in till Johanna i stan för att umgås lite. Vi lekte lite med Pink, pratade och gick lite ärenden på stan innan vi hälsade på mormor & morfar en liten stund. Trevligt värre med andra ord :) Jag börjar däremot bli mer & mer frustrerad över att ungen inte vill ut, är det så bekvämt där inne eller vad är problemet? ;D

Nu kan jag inte bestämma mig om jag ska träna Box it ikväll. Jenny kan nämligen inte följa med och jag känner mig inte tillräckligt motiverad för att åka dit själv. Varken Nea eller mamma orkade heller hänga på. Blö. Mår fortfarande inte riktigt som jag ska heller. Jävla illamående. Som tur är får jag prata med kvinnliga farbror doktorn igen imorgon. Inte för att det blev till det hjälpte sist, men hoppas går ju.

Asos


Asos slutar aldrig med att få in snygga grejer!
Här hittade jag tre stycken klänningar/tunikor som inte hade varit fel.
Funkar som tur är fortfarande i vinter med tights/strumpbyxor under.

landskapsdrink

Var inne på Tasteline och hittade en artikel där de hade gjort en drink för varje landskap. Intressant tyckte jag och kollade in min egen drink - Blekingen. Då blev det mindre skoj för jag tål inte ens den drinken. Lite illa faktiskt! Men jag är inte bitter för det för den verkade inte ens särskilt god... Vem vill ha en äggula i sin drink egentligen? Däremot tycker jag att det är lite orättvist för oss Blekingebor, vi har inget roligt landskapsdjur (ekoxe, wtf!?) och vår mat är tydligen rimmat kokt torsk med senapssås. Kunde vi inte fått en megagod drink som kompensation då istället? 

Jag skulle hellre vilja vara ångermanlänning för att den var så snygg eller värmlänning för att den verkade godast av alla. Värt att prova någon gång kanske t.o.m. Orkar dock aldrig göra drinkar... Bara apelsinjuice & vodka funkar för det mesta! ;D Kan ju i och för sig göra min egen variant av blekingedrinken nästa gång och stoppa ner en ekoxe i min grogg.

Charlize is sexiest alive

charlize theron

Charlize Theron har blivit utnämnd till "the sexiest woman in the world" av Esquire Magazine. Jag kan inte annat än att hålla med. Fast egentligen tycker jag att hon ska toppa listan på den vackraste kvinnan i världen istället, för det är en titel som hade varit perfekt. För vacker det är hon!

Andra på listan var bl a mindre oväntade Jessica Alba, Scarlett Johansson & Jessica Biel. De tre är väl i princip alltid med på alla sådana här listor? De är värda titeln de också kanske men ingen kan toppa Charlize Theron's skönhet.

Tjuvlyssnat

Två killar ~17 sitter och spelar Counter Strike på sina datorer.
Kille 1: Nu blir det nörd mot nörd!
Kille 2: Vadå nörd?
Kille 1: Ja, vi kan ju inte kalla oss för män.

bloggtips

Den här bloggen - fettagen - är faktiskt förbannat underhållande. Haha.
Brutalt ärlig.

Rachel Bilson pics


Vad är grejen med att Rachel Bilson ibland ser sjukt söt ut och ibland inte alls?
På vissa av bilderna ser hon megakonstig ut! Men såhär är hon söt.
På bild 2 (från vänster) och 4 ser hon inte bra ut överhuvudtaget. I just don't get it.

are you ready to go?

Idag blir det inte mycket bloggande alls. Ska jobba i kassan idag mellan klockan tio och sex nämligen. Hela dagen förstörd känns det som. Hade hellre börjat tidigt och slutat tidigare än att jobba en sådan "mellantid" liksom. Men men, det är pengar i alla fall så får tänka på det ;)

Kanske hinner slänga in nåt inlägg till innan jag åker iväg. Det är ju faktiskt en hel timme tills jag måste cykla och det hinner man göra mycket på! Men först ska jag göra mig lite iordning, kan ju också vara bra liksom.

quote

"Have you ever confused a dream with life? Or stolen something when you have the cash? Have you ever been blue? Or thought your train moving while sitting still? Maybe I was just crazy. Maybe it was the 60's. Or maybe I was just a girl... interrupted".
- Winona Rider i filmen
Girl, Interrupted.

Vänner för livet

vänner för livet

Jag vet att jag precis skrev & tipsade om en
film men eftersom jag såg Vänner för livet innan idag så kan jag inte vara tyst. Även denna film var sjukt bra. Jag som inte ens brukar tycka om drama överdrivet mycket eftersom det kan bli drygt. Även denna gång både bra skådespeleri & handling så jag upprepar mig själv: se den!

jag har tråkigt, okej?

Kan du teckenspråk? ja, faktiskt :D
Hur bred är din säng? 120 cm - meganice!
Om du träffar någon som du blir förtjust i och han/hon talar om för dig att han/hon är rasist/nynazist...Skulle du fortsätta dejta honom/henne? tror inte det skulle fungera.
Maträtt du absolut inte äter: inälvsgrejer.
Är du bra på att lösa konflikter el. är du konflikträdd? löser hellre konflikter direkt, mycket bättre.
Har du fortfarande kontakt med någon från din klass? ja, of course :D
Om någon sviker ditt förtroende; kan du förlåta sånt? beror väl på situationen runtomkring, men jag har lätt för att förlåta. Alla kan göra misstag.
Vad jobbar du med? på Hemköp, lite i charken & lite i kassan.
Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den? kanske.
Tror du att människan föds ond eller god eller som ett oskrivet blad? man föds inte god eller ond men man föds med vissa egenskaper/egenheter sen formas man av sin omgivning. Tror jag, typ.
5 saker du har i ditt kylskåp: havremjölk, frukt, isbergssallad, ägg & mineralvatten.
Vad är ditt favoritpålägg? har inte ofta pålägg men om nått så rökt kalkon (måste vara Pärssons tunna skivor ;D).

a housewife?


Ikväll är det Desperate Houswifes på tv så därför får ni lite bilder på Eva Longoria.
Inte för att jag brukar kolla på programmet, men ändå. 

den kanske jag ska köra med?

En kille ~25 går fram till två tjejer ~20.
Killen: Ööh... min kompis och jag har så jävla mycket cash så ni skulle kunna mjölka oss på drinkar. Ska ni inte komma över till vårt bord istället?
Ena tjejen (surt och med tillgjort besviken röst): Jaha... det var ju synd... att vi är laktosallergiker!
Tjejerna börjar fnittra, gör en high five och fortsätter dricka sin öl.

goddagens

Mår bättre idag men fortfarande inte prima ballerina. Slocknade redan efter Vänner, alltså typ åtta-halv nio, igår kväll. Sjukt nice & välbehövligt faktiskt ;) Har dock sovit helt fucked up, vaknat hela tiden & drömt sinnessjukt drömmar. Tur att det inte var på riktigt i alla fall.

Jobb idag, som alla andra tisdagar, mellan klockan åtta och tolv. Efter jobbet gick jag inom Expert för att köpa en väska till kameran eftersom jag kom underfund med att det var ett måste. Kan ju inte bara slänga ner kameran som den är i väskan. Kändes som onödiga pengar men det fick vara värt det, blö.

Nu tänkte jag snart göra mig lite fruktsallad (ovanligt va?), mysa ner mig i soffan med en filt och kolla på
Vänner för livet. Får väl se vad som händer sen :)

Black snake moan

black snake moan

I söndags såg jag äntligen denna film som jag tjatat
hur länge som helst om att jag vill se - Black snake moan. Som tur var levde den upp till mina förväntningar och var en sjukt bra film! Lite speciell men föll mig absolut i smaken. Dels för att det är bra skådespelare som även spelade sjukt bra (speciellt Christina Ricci) och dels för att själva storyn i sig var bra. Alltså för att översätta det jag babblat om i några rader nu: se den!

Tjuvlyssnat

Ett medelålders par går omkring och provar sängar på sängavdelningen.
Kvinnan (går fram till en säng): Men Tomas, den här då? Den har väldigt bra stötdämpning.
Mannen (med butter röst): Det spelar väl ändå ingen roll. Allt vi kommer att göra i den är att sova...

nya kameran


1. Bella. 2. nötter. 3. Piff eller Puff (har inte koll ;D) 4. mat.

Har fortfarande inte fått överdrivet mycket tid till att leka med kameran men lite bilder har jag hunnit klicka i alla fall, och ovan är ett smakprov från bilderna. Kommer bli roligare sen när jag lärt mig kameran riktigt också. Men jag älskar den i alla fall, skärpan & färgerna är det en så otrolig skillnad på i jämförelse med min andra.

put the blame on me

För det första: förlåt för den otroligt dåliga uppdateringen! Shame in me. Men jag har faktiskt ett liv också och ibland finns för mycket annat att hitta på än att sitta här, tror det eller ej ;) Seriöst talat är anledningen att jag inte suttit här främst att jag inte mått så bra, började igår & har fortsatt på samma spår idag. Halvkaos men det reder nog sig!

Idag har jag först jobbat i kassan igen, för att lära mig den eftersom jag har min första "riktiga" kassatid på onsdag. Hade Nea som en liten coach bakom mig, hehe ;D Och efter jobbet gick jag hem till sis för att umgås med henne lite granna, fikade lite på stan & sådär. Jag börjar nästan bli sur, tänker hon inte ploppa ut ungen snart eller? ;D

Ikväll? Vet inte riktigt ännu, men troligtvis så blir det till att lägga sig tidigt eftersom jag har fått extremt lite sömn (t.o.m. mindre än vanligt) de senaste dagarna. Plus att eftersom jag inte mår bra så sängen känns riktigt lockande. Ska ju upp tidigt & jobba imorgon också. Blö.


Armani

armani

Bara för att jag tycker bilden är häftig.

ABC, mitt hjärta det bankar...

Hittade en utmaning & i brist på annat att göra så kan man väl göra den? Utmaningen är enkel och det går ut på att du helt enkelt gör en lista med en bra sak på varje bokstav i alfabetet. Jag tog mig friheten att ta bort de jobbiga bokstäverna (som man gör när man spelar Black out :P) eftersom jag ändå inte kunde komma på nåt seriöst.

A - ananas.
B - Bob Marley/Betty Boop.
C - Canon 400D.
D - disney.
E - empati.
F - fruktsallad.
G - glass.
H - Heroes.
I - internet.
J - Johanna.
K - kärlek.
L - listor (hehe...).
M - Michael Jackson.
N - nötter.
O - omtanke.
P - party!
R - russin.
S - sommar.
T - That 70's show.
U - uppskattning.
V - vänner.
W - whiskey (doften, inte smaken).
Å - åtanke.
Ä - äta.
Ö - ödlor.

yesterday pics



Blev inte så många men det blev en hel serie med fula bilder på mig & Jenny ;D
Fler bilder finnes självklart på Bilddagboken, som vanligt.

Trots allt blaj som hände igår så hade jag roligt på Lorden.
Ja, jag menar allvar. Det var faktiskt roligt på Lorden!

pretty nice day so far

Pööh. Har haft ganska fullt upp hela dagen men det har faktiskt varit nice! Först jobb mellan klockan åtta & två och sen när jag kom hem så har vi besök från Öland och nu även av sis & Kenty. Mycket trevligt med andra ord :)

Har även hunnit leka lite mer med kameran och jag fullkomligt älskar den. Den är bäst helt enkelt och värd vartenda öre av de där 7500... Har inte hunnit lära mig hur man lägger in bilder på datorn ännu för jag har inte haft tid så kan inte heller visa de bilder som jag har tagit. Tyvärr! Har i och för sig inte tagit så mycket seriöst ännu, mest klickat för att se hur grym den är ;D

Ikväll blir det party party eftersom det är kulturnatten här i Karlshamn och därför också förhoppningsvis mycket folk ute på Lorden. Förfest med Elin, Jenny & en massa annat känt & okänt folk. Ska nog bli mycket trevligt! :D Är rättså laddad också med nytt linne & allt ;)

black & white

heath ledger

Heath Ledger is kind of hot.

burn på tv4!

Det är helt sinnessjukt vad Tv4 har bytt ner sig. SVT fick Luuk och Tv4 fick Ernst.
Ernst!? Luuk är ju så sinnessjukt mycket bättre. Tv4 kan ju ångra sig rätt rejält nu...


gårdagens idol

Igår var det Idol och självklart (?) var man ju tvungen att titta! Nea & Lizze gjorde mig sällskap i soffan samtidigt som vi gav våra kommentarer på alla deltagare. Nea hatade i och för sig de flesta men annars var vi väl rättså snälla ;) Den som är sämst av alla och verkligen borde försvinna är självaste programledaren Jidhe. Om Nea tillåter mig att hata lite som hatar jag honom. Eller han borde bort i alla fall, han passar inte in. Jag tycker han kan hålla sig till sporten och låta Gynning & Berg komma tillbaka.




Dessa är de som är kvar och jag tycker det var helt rätt att Anastacia åkte ut. Hon har cool röst men de andra glänser bra mycket mer. Nästa till att åka ut kan ju vara Sam tycker jag.

beautiful day

Nästan vårväder idag - mys! Fast man känner att det inte är vår för det är kallare i luften men solen tittar fram & bjuder på lite värme i alla fall :) Var uppe på tok för tidigt idag vilket resulterar i att jag känner mig död nu... Jag har tagit en lång dusch, kollat på halva av gårdagens avsnitt av Heroes, fixat till mitt rum lite granna, bakat nallebröd & biscotti och det bästa av allt: hämtat kameran på posten.
Från och med nu älskar jag OnOff. Beställde kameran i tisdags och idag har jag den, det är bra jobbat! Kan inte börja leka med den eller lära mig hur allt fungerar förrän jag laddat batteriet tyvärr, men imorgon så :D

Nu ska jag snart laga mig lite lunch innan jag ska jobba mellan klockan två och halv åtta. Känner inte alls för att jobba, vill bara vara hemma & lära mig kameran ju. Blö. När jag kommer hem ikväll så blir det lite idol-kväll här hos mig med i alla fall Nea som sällskap. Får väl se om någon annan också kommer. Ha en nice dag!

the sweetest thing

rihanna & hund

Visade några bilder på Rihanna igår, jag vet, men den här var bara tvungen att visas!
Hunden hon bär på är något av det sötaste jag sett, men va fasiken är det för ras?

tatoo?

Sitter här och kollar på olika typsnitt i Word till min tatuering som jag har funderat från & till på. Men nu är det dags, nu är jag redo och har bestämt mig. Dels att jag faktiskt ska tatuera mig, var på kroppen jag ska tatuera och dels vad som ska finnas på min kropp för resten av livet. Shit vad seriöst det känns...

Tänk om jag ångrar mig? Men hur ska jag kunna veta det nu egentligen? Jag kan väl inte veta vad jag kommer & ska tycka om 10 år! Så nästa vecka får jag fasiken ta tag i att beställa tid i alla fall. Och Nea också förhoppningsvis. Spännande.

Tjuvlyssnat

Tjej ~18: Du, jesus föddes på julen va?
Kille ~18: Mm.
Tjej ~18: Och dog på påsken?
Kille ~18: Japp.
Tjej ~18: Fan, han blev inte så jävla gammal alltså?

Angelina Jolie


...

Jag hatar detta. Hatar.

fullt upp

Puuh, nu har jag jobbat färdigt för denna dagen. Inte särskilt långt pass eller särskilt jobbigt heller för den delen men mycket att göra. But that's the way I like it, tiden går snabbare då.

Mitt hår är kort vad än alla andra säger. Hatar att det ska krylla upp sig dubbelt så mycket än vad man klipper. Säkert ingen annan som ens ser skillnad bara för det, haha.

Nu ska jag käka lite middag innan jag ska iväg & träna Box it med Jenny. Laxsallad blir det idag, kan fasiken inte tröttna på det. Enkelt, bra & gott - bättre kan det inte bli liksom. När jag kommer hem igen är det tv resten av kvällen som gäller! Först Vänner, sen Du är vad du äter och tillsist Heroes. Vi ses imorgon igen istället, ha en trevlig torsdag! :)


congrats igen?

kanelbulle

Värst vad speciella dagar det ska vara nu för tiden då.
Först min födelsedag, sen Neas och idag så är det kanelbullens dag! ;D

Nån som ska käka en & annan sådan idag?
Jag vet en som inte ska: jag, för jag tål inte och har inte tid eller ork att baka :P
Själv tycker jag faktiskt ändå att kanelbullar är ganska överskattat.

todsfördriv innan jobbet

Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? ingen än så länge, men senare blir det väl de på jobbet antar jag :P
Vilken är den senaste filmen du sett?
Godzilla. Haha.

Vem ringde dig senast? mamma.

Föredrar du att ringa eller skicka sms? beror på vem det är jag söker.

När såg du senast din mamma? igårkväll.

Vilken ögonfärg har du? blåa.

Vilken plats föredrar du minst? skolan ;D Men den slipper jag ju nu.

Var tror du att du befinner dig om tio år? nån annanstans, förhoppningsvis!
Vad fick dig verkligen att skratta senast? Vänner på tv igår.

Hur stor är din säng? 120. NICE!
Är du social? när jag vill.

Vilken är din favoritglass? vanilj (har 5 smaker att välja mellan, typ).
Tycker du om kinamat? japps, fast thai är bättre.

Vad dricker du till frukost? havremjölk.

Kan du spela poker? jodå, men kanske inte särskilt bra ;P

Flirtar du mycket? nej, är rätt dålig på det.

När var du i kyrkan senast? på studentdagen, I guess.


Rihanna


den skulle varit min

Det var ju jag som skulle vinna turbotrollet's goodiebag! Speciellt nu när man fick veta vad det var i den också! Nu är jag sur ;D


money, money, money

Usch, har lite ångest för pengar för tillfället... Har spenderat som fasiken de senaste två dagarna - helt sinnessjukt! Jag har aldrig gjort av med så mycket pengar på så kort tid innan :P Okej, det var planerat och det behövdes (enligt mig, hehe) men det är ändå sjukt mycket pengar jag har gjort av med även om det inte är många saker jag har köpt.

- 1 linne, 200.
- kamera + minneskort, 7500.
- klippning, 320.
- jeans, 1300.

Hallao liksom: 9320 kronor. Det är nästan 10 000, på två dagar! Jag har ju sparat till det och har ju råd men jag får nog ändå hålla igen med pengarna lite nu... Men nöjd är jag, eller kom att bli i alla fall när kameran anländer :D

congrats

Nea

Idag är det inte heller någon vanlig dag för idag är det Nea's födelsedag :D
Grattis till Nea the hetget med andra ord. Hoppas du får en toppendag, baby!

haircut

Lyckades sova ända till kvart över åtta idag. Lycka. Och höften är bättre idag och likaså armbågen. Gör inte ont hela tiden även om jag inte har kunnat sova på den sidan inatt ;D Känns som om jag förlorat mycket tid bara för att jag vaknade så "sent", haha. Så har inte hunnit med så mycket som jag brukar göra på morgnarna känns det som men har i alla fall hunnit träna, vilket är rättså bra ändå.

Idag ska jag äntligen klippa mig. Det är välbehövligt nu för det var riktigt längesen jag gjorde det! Hoppas på det bästa och att det inte kryllar upp sig alldeles för mycket :P Hatar att lägga så mycket pengar för en klippning, det är onödigt dyrt. Klippa topparna för 320 kronor. Blö. Ska försöka hitta ett par nya jeans i stan också för det är också något som är väldigt nödvändigt för min garderob. Inte så stor chans i denna stan dock... Men försöka kan man ju alltid göra i alla fall.

Men nu ska jag göra mig iordning innan jag ska köra in till staden. Ciao!


a hero


Bara för att det är Heroes ikväll så bjuder jag på lite bilder på Milo Ventimigla.
Men efter denna veckan är det bara en gång i veckan, va? Hoppas det.

Tjejsnack v. 40 - djur

Vad har du för favorit djur?

kattdjur. De är så vackra.
Vilket djur har du alltid drömt om att få träffa/se i det vilda?
oj, en massa! Det vore sjukt skoj att åka på safari i Afrika och se elefanter, giraffer & en massa annat. Hade varit coolt att se typ valar & hajar med, fast på tryggt avstånd då ;) Coolast vore att vara i en sån där bur under vattnet med hajarna runtomkring, väldigt läskigt dock.  

Vad för slags djur skulle du vara om du var ett djur, varför?

en fågel för att de kan flyga vart de vill. Vilken frihet.
Vilket djur är du mest rädd för, varför?
hrm, är typ inte rädd för nåt djur så. Skulle säkerligen vara rädd för ett lejon om vi kom för nära varandra, men risken känns inte överdrivet stor faktiskt.

Har du några djur? Vad/vilka?
yes,
Bella the ödla.


Tisdagstema - ljud

tisdagstema

That 70's show

I'm reading Moby Dick and I'm only halfway and I already know how it's going to end. The whale is a robot. - Kelso.


tjo tjim

Blir alltid så trött när jag har jobbat tidigt. Blö. Skulle typ kunna gå & lägga mig nu. Stabilt, Emelie. Men jag ska nog lyckas vara uppe lite längre, förhoppningsvis ;)

Dagen har dels varit bajs och dels trevlig. Lyckades såklart ramla och slå dit ordentligt idag på jobbet. Typiskt mig. Skulle bära ut kycklingar och halkar på golvet och eftersom jag bär kycklingarna med båda händerna så har jag inget att ta emot med så jag landar rakt på höften & armbågen. Aj. Har haft ont varje steg jag tagit hela dagen, hoppas det går över till imorgon. Känner mig som en tant med höftledsproblem eller nåt.

Det som har varit trevligt idag däremot var att jag fikade med Nea & Lizze på stan, köpte ett linne och ska just nu beställa min
kamera :D Leveranstiden är mellan 2-4 dagar vilket betyder att den kan vara min innan helgen - nice!


Naomi Watts


Tjuvlyssnat

Två tjejkompisar ~17 sitter och pratar om deras första intryck av varandra första dagen på gymnasiet.
Tjej 1: Mitt första intryck av dig var inte så bra. Du satt och kollade snett på mig hela tiden.
Tjej 2: Va! Nej! Gjorde jag?
Tjej 1 (argt): Ja det gjorde du! Fast i och för sig så satt jag snett bakom dig...

dum dag

Dagen har mest varit blö. Har lyckats kolla på typ 3 ½ film, käkat för mycket jordnötter för mitt eget bästa och varit allmänt halvdöd. Nästan som om jag fick nån slags dagen efter-depression en dag för sent, haha. Men nu ska jag faktiskt gå & lägga mig, läsa lite och så får vi hoppas på att morgondagen blir bättre trots jobb från klockan åtta. Sleep tight, don't let the bedbugs bite.


Canon

Canon

Äntligen. Nu är det dags. Efter alla denna väntan & längtan efter en riktigt bra kamera. Just nu har jag bara en vanlig digitalkamera som duger megabra till festkort & andra random kort men när jag ska ta lite mer "emelie-bilder" så vill den inte alls som jag vill. Därför har jag länge velat ha en digital systemkamera så att man kan ta bra kort även om det är dåligt ljus, för nära m.m. Och det kommer vara väl värt pengarna så mycket som jag använder den kameran jag har nu, som inte ens är överdrivet bra :P

Nu till det jag ville få sagt i inlägget: har kollat runt på en massa olika kameror på internet och denna är den som jag har fastnat för - Canon EOS 400D 18-55 mm. Är det någon som har en sådan här eller vet om det är en bra kamera?

cheesecake med limesmak

Eftersom cheesecaken jag gjorde igår faktiskt blev lyckad och uppskattad av folket här så tänkte jag bjuda på receptet. Det som är inom parentes är de mjölk & glutenfria produkter jag använde istället för de vanliga.


10 digestivekex (nästan dubbelt så många glutenfria havredigestive)
75 gram smör
3 ägg
1-1 ½ dl socker
rivet skal & saft från 1 lime
500 gram kesella (1 burk sour supreme)
2 dl lätt créme fraiche (2 dl yoghurt/fil)

Krossa kexen fint. Smält smöret och häll det sedan på kexsmulorna. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 5 minuter på 200 grader. Vispa ägg & socker. Rör i limeskal, saft, kesella och créme fraiche. Häll sedan smeten i formen och grädda i ca 40-45 minuter. Låt svalna & mumsa ;D

utvärdering av födelsedagshelgen

Lördagen, the birthday, var för det första riktigt nice. Mys hela dagen, åt god thaimat och sen party på kvällen. Det kunde ju bara inte gå fel, och det gjorde det inte heller! De sista människorna gick klockan tre, så jag hoppas i alla fall att folket hade trevligt ;)

Igår hade jag typ överenergi vilket var väldigt konstigt eftersom jag vaknade typ klockan sju, men jag var snäll och lät Nea & Micke sova vidare ett tag till ;P Pappsen var snäll och tog tag i det städande som var kvar: dammsuga & skura golven, mina vänner är ju bäst på att spilla! ;D Men sen var jag den bästa dottern och gjorde cheesecake och hackade en massa grönsaker till kvällen då jag skulle ha kalas.

Har fått fina presenter också såklart! En
snygg väska, "presentkort" på påslakan, blommor, glas, linne med tillhörande trosor, parfym & pengar till kameran som snart ska köpas. Och som jag skrev lite snabbt igår så var vännerna världens sötaste och kom med presenter. Kan inte sluta kolla på Fredriks fina sak som han gav mig & Nea! Tack så mycket allihopa både vänner, släkt, sis, Kenty och mamma & pappa :)

Chanel

chanel

Dagens coolaste bild, det måste ni bara hålla med om.

oops!

Ett killgäng ~20 är på bio. Under en tyst del av filmen hör man en av dem skrika till.
Killen: Vad fan! Det var inte min mobil du tog på!
Publiken brister ut i skratt.