cheesecake med limesmak

Eftersom cheesecaken jag gjorde igår faktiskt blev lyckad och uppskattad av folket här så tänkte jag bjuda på receptet. Det som är inom parentes är de mjölk & glutenfria produkter jag använde istället för de vanliga.


10 digestivekex (nästan dubbelt så många glutenfria havredigestive)
75 gram smör
3 ägg
1-1 ½ dl socker
rivet skal & saft från 1 lime
500 gram kesella (1 burk sour supreme)
2 dl lätt créme fraiche (2 dl yoghurt/fil)

Krossa kexen fint. Smält smöret och häll det sedan på kexsmulorna. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 5 minuter på 200 grader. Vispa ägg & socker. Rör i limeskal, saft, kesella och créme fraiche. Häll sedan smeten i formen och grädda i ca 40-45 minuter. Låt svalna & mumsa ;D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback